Kia

Crossover hybride Kia Niro verkoopsucces in Europa

Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa scoort de nieuwe Kia Niro al vroeg hoge verkoopcijfers. Sinds de introductie medio dit jaar heeft Kia Motors in Europa al 23.000 orders genoteerd voor de zuinige crossover hybride. Vanaf de verkoopstart in juli tot en met eind oktober zijn al 5.815 Kia’s Niro afgeleverd aan klanten. Voor het einde van 2016 worden nog eens ruim 15.000 exemplaren uitgeleverd.

De Kia Niro is de eerste crossover hybride in het C-segment. Een unieke auto die praktische eigenschappen en het design van een crossover koppelt aan de hoge efficiency van een hybride. De parallelle hybride aandrijving omvat een 1,6-liter GDI benzinemotor met directe brandstofinjectie, een lithium-ion polymeer batterijpakket en een 32 kW sterke elektromotor. Via een 6-traps DCT automaat met dubbele koppeling worden de voorwielen aangedreven. De Niro heeft een zeer laag brandstofverbruik (3,8 l/100km – gecombineerd volgens New European Driving Cycle) en een uitstoot van slechts 88 g/km.

Hoog aandeel zakelijke kopers
Van de afgeleverde Kia’s Niro is 46 procent gekocht door particulieren en 54 procent door zakelijke kopers. Tot op heden lag bij het overige modelgamma de verdeling tussen particulieren en zakelijke klanten juist omgekeerd; 57% van de kopers is particulier en 43% zakelijk. Daarmee is de Niro een zeer belangrijk model voor Kia, juist omdat het merk wil uitbreiden in de zakelijke markt. De concurrerende, lage gebruikskosten, de gunstige verbruikscijfers en het attractieve crossover-design trekken zakelijke kopers, die voor het eerst kennismaken met het merk Kia.

Michael Cole, Chief Operating Officer van Kia Motors Europe: “De Niro is geknipt voor particuliere en zakelijke gebruikers die op zoek zijn naar lage gebruikskosten gecombineerd met een lage CO2-uitstoot, maar tegelijkertijd een fraaie en praktische auto zoeken. Dat zijn eigenschappen die ze wellicht niet vinden bij andere hybrides. We zien dat de Niro juist daarom goed scoort in markten waar fiscale voordelen gelden voor auto’s met een lage uitstoot en in markten waar mensen bijzonder gecharmeerd zijn van flexibele gebruiksmogelijkheden en design. Kia ligt op koers om op middellange termijn drie procent marktaandeel te bereiken op de Europese markt. De Niro speelt daarin een belangrijke rol. Dit model biedt een uitstekend totaalpakket en het vroege verkoopsucces bewijst dat er potentieel is in de markt voor een nieuw model dat de kloof tussen hybrides en crossovers dicht.”

Veiligheid en connectiviteit
Belangrijke features die kopers aanspreken zijn de DRIVE WiSE Advanced Driver Assistance Systems, zoals de intelligente remassistent Autonomous Emergency Braking met voetgangersdetectie. Kopers kunnen verder kiezen voor een reeks connectiviteitsfeatures, zoals Android Auto™ en Apple CarPlay™ en het Kia Connected Services telematicasysteem. Verder is het een smartphonevriendelijke auto: een draadloze telefoonoplader is leverbaar. Voor liefhebbers van goed geluid is er een JBL Premium audiosysteem met acht luidsprekers beschikbaar. De Niro kan bovendien tot 1.300 kg aanhangwagengewicht trekken, een opvallende eigenschap voor een crossover hybride in het C-SUV segment.

De DCT 6-traps automaat met dubbele koppeling zorgt voor een directe reactie op de input van het gaspedaal, veel directer dan bij hybrides met een CVT automaat. Dit draagt bij aan een verhoging van het rijplezier. Het innemende rijgedrag, de souplesse en stabiele wegligging van de volledig onafhankelijke wielophanging zijn het resultaat van een intensief ontwikkelingsprogramma met tests over de hele wereld in Europa, Noord-Amerika en het verre oosten.

Kia levert de Niro, net als alle andere Kia’s, met een garantie van 7 jaar, 150.000 km. Uniek, omdat geen enkele andere autoproducent dat in Europa aanbiedt.

Geef een antwoord