Volkswagen

Volkswagen Bedrijfswagens start voorverkoop nieuwe Crafter

Volkswagen Bedrijfswagens maakt de eerste prijzen en specificaties van de nieuwe Crafter bekend. Deze grote bedrijfswagen werd dankzij vele slimme innovaties al vóór zijn marktintroductie uitgeroepen tot ‘International Van of the Year’ en is nu te bestellen. De nieuwe Crafter, die door vakmensen voor vakmensen werd ontwikkeld, is leverbaar vanaf € 21.950 euro*. De levering start in maart 2017.

De Crafter werd bij zijn publieksdebuut op de bedrijfswagententoonstelling in Hannover uitgeroepen tot ‘International Van of the Year 2017’. Hij kreeg de award vooral vanwege slimme innovaties die het brandstofverbruik en de bedrijfskosten zo veel mogelijk beperken en de geavanceerde assistentiesystemen die zorgen voor maximaal comfort en een hoog veiligheidsniveau.

Gebruiksgemak – geboren in de praktijk
Bij de ontwikkeling van de nieuwe Crafter hebben de engineers van Volkswagen veel gebruikers van grote bedrijfswagens bij hun dagelijkse werkzaamheden vergezeld. Zo kregen ze een duidelijk beeld van de wensen en eisen van professionals in de praktijk. De Crafter is er afhankelijk van de gekozen carrosserie in drie lengteversies en voor de gesloten uitvoeringen zijn er drie hoogtevarianten. Binnen relatief compacte buitenafmetingen is er een maximale laadhoogte van maar liefst 2.196 mm – een record in dit segment. De laadruimte is op alle punten voorbereid voor maatwerkinrichting. Handig bij het dagelijks gebruik zijn de optionele LED-laadruimteverlichting, tot wel 14 sjorogen en de zijschuifdeur die tot maar liefst 1.311 mm kan openen. De interieurafwerking is zowel robuust als verfijnd. In de cabine zijn volop bergruimtes beschikbaar, onder meer voor telefoons, tablets, laptops en handschoenen.

Lage verbruikscijfers en gebruikskosten
De veelzijdigheid van de Crafter komt ook tot uiting in de brede keuze in aandrijflijnen. Hij is er met voor-, achterwiel- en 4Motion vierwielaandrijving en naar wens met handgeschakelde zesversnellingsbak of efficiënte achttraps automaat. Daarnaast zijn er speciaal voor de Crafter ontwikkelde, compleet nieuwe EU6-motoren. De ‘EA 288Nutz’ 2.0 TDI is er in vermogensversies variërend van 75 kW/102 pk tot 130 kW/177 pk. De efficiency ervan wordt versterkt door het gestroomlijnde design van de bestelwagen. Dit leidt tot hoge prestaties en de laagste verbruikscijfers en emissiewaarden in zijn segment. Een ander belangrijk pluspunt is de betrouwbaarheid van de motoren. Bovendien draagt de robuuste constructie bij aan lage onderhouds- en reparatiekosten. Al deze punten betalen zich uit in gunstige gebruikskosten.

Prijswinnende innovatie
De Crafter werd onder meer vanwege al zijn technische innovaties geroemd door de ‘International Van of the Year 2017’ jury. Als eerste in zijn klasse heeft hij een elektromechanisch stuursysteem en is hij leverbaar met actieve rijassistentiesystemen als ESP met trailerstabilisatie, Adaptive Cruise Control, Multi Collision Brake, zijwindassistent en Trailer Assist. Op het gebied van passieve veiligheid biedt hij onder andere voor-, zij- en hoofdairbags voor bestuurder en passagiers. Daarnaast is er een uitgebreide reeks comfort- en veiligheidverhogende assistentiesystemen met een achteruitrijcamera, Park Distance Control, Rear Traffic Alert en meer. LED-koplampen, bochtverlichting en Light Assist zorgen in het donker voor optimaal zicht. De Crafter is ook leverbaar met online diensten die zijn toegespitst op de specifieke behoeften van klanten.

De ideale werkplek
De Crafter maakt ook het verschil als het gaat om het comfort van de inzittenden. Zo is hij de enige bestelwagen in zijn segment die leverbaar wordt met de ergoComfort geveerde stoel. Deze comfortstoel is in 20 richtingen instelbaar. De combinatie van handmatige en elektrisch verstelmogelijkheden zorgt ervoor dat de stoel traploos is in te stellen in overeenstemming met de richtlijnen van het AGR (Aktion Gesunder Rücken). Stoelverwarming en massagefunctie zijn als optie leverbaar. Ook een verwarmbaar multifunctioneel stuur is beschikbaar. Het hoge comfortniveau gaat samen met praktische bruikbaarheid. Zo beschikt de cabine over een 230-300W-aansluiting waarmee accu’s voor gereedschappen zijn op te laden en er zijn zeer veel ruime opbergvakken om op een veilige en ordentelijke manier spullen op te bergen. Bij het dagelijks gebruik profiteert de bestuurder van de grote ruitoppervlakken en de smalle raamstijlen. Hierdoor is het zicht optimaal.

Een compleet nieuwe fabriek
Speciaal voor de nieuwe Crafter is in Wrzesnia (Polen) een nieuwe, hypermoderne fabriek gebouwd die voldoet aan alle actuele duurzaamheidsvereisten en waar meer dan 3.000 medewerkers werkzaam zijn.

In maart 2017 bij de dealer
De nieuwe Volkswagen Crafter arriveert in maart 2017 in de showrooms van de Nederlandse Volkswagen Bedrijfswagens-dealers. Hij is leverbaar als gesloten bestelwagen, chassis cabine en combi. Bovenop de zeer rijk uitgeruste standaarduitrusting, is er keuze uit drie uitvoeringen: Trendline, Comfortline en Highline. De Crafter Trendline is al zeer compleet uitgevoerd met onder meer Cruise Control inclusief snelheidsbegrenzer, Comfortbestuurdersstoel, en Radio Composition Audio. De Comfortline vult dit aan met onder meer Comfort Plus bestuurdersstoel, mistlampen met bochtverlichting, licht-/regensensor, verwarmbare voorruit, en ruitensproeiers en parkeersensoren voor en achter. Topmodel Highline beschikt bovendien over Comfort Top geveerde bestuurdersstoel, parkeersensoren voor en achter inclusief Side Protection, achteruitrijcamera, Radio Composition Media en een multifunctioneel stuurwiel.

Voorverkoop gestart
De voorverkoop start met de gesloten bestelwagens met voor- en vierwielaandrijving. De pre-sales van de chassis cabine met voorwielaandrijving volgt medio december. De overige varianten komen in een later stadium. De nieuwe Crafter is er vanaf € 21.950 euro*.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn exclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten.

Geef een reactie