Peugeot

De nieuwe Peugeot 5008 SUV

De naam is gebleven, maar het concept is volledig nieuw: de nieuwe Peugeot 5008 betreedt een voor het merk nieuwe, veelbelovende markt, die van de grote C-segment-SUV’s met 7 zitplaatsen. Voor deze auto heeft Peugeot een drietal ambities:
• De hogere positionering van het merk versterken en concretiseren
• Wereldwijd een succes worden
• Leider worden in zijn categorie, die van de grote SUV’s met 7 zitplaatsen uit het C-segment

De Nieuwe Peugeot i-Cockpit® geeft het interieur een nieuwe dimensie!
De Nieuwe Peugeot 5008 is voorzien van de nieuwste uitvoering van de Peugeot i-Cockpit®. Met dit innovatieve, bijna futuristische concept heeft het merk een verrassend, origineel en kwalitatief bijzonder hoogwaardig interieur gecreëerd. Naast het compacte stuurwiel en het grote capacitieve 8 inch touchscreen is de Nieuwe Peugeot i-Cockpit® standaard uitgerust met een spectaculair digitaal head-up HD-instrumentenpaneel met een diagonaal van 12,3 inch waarop opzienbarend fraaie animaties worden weergegeven.

Een bijzonder ruim en functioneel interieur
Met zijn wielbasis van 2,84 m is de nieuwe Peugeot  5008 de ruimste SUV van het C-segment! De totale lengte van de auto, 4,64 m, blijft relatief beperkt. De nieuwe Peugeot 5008 is 19 cm langer dan de nieuwe PPeugeot 3008 en 11 cm langer dan de vorige 5008. Toch is de auto een van de minst lange grote SUV’s uit het C-segment. En de extra lengte komt volledig ten goede aan de binnenruimte, wat garantie biedt voor een optimaal efficiënt ontwerp. De nieuwe Peugeot 5008 is een SUV met een voor dit segment unieke configuratie:
• Drie even grote individuele en neerklapbare stoelen op de tweede zitrij die in lengte versteld kunnen worden en waarvan de rugleuning kan worden afgesteld
• Twee neerklapbare en uitneembare individuele stoelen op de derde zitrij
• De grootste bagageruimte van het segment met een inhoud van 780 dm3 (VDA 210-norm, 1060 liter in water)
De nieuwe Peugeot 5008 beschikt ook over een voorpassagiersstoel waarvan de rugleuning in tafelstand kan worden gezet zodat voorwerpen tot een lengte van wel 3,20 m kunnen worden vervoerd, en over een handsfree achterklepbediening.

Een SUV met een indrukwekkend exterieurdesign
De nieuwe Peugeot 5008 is overduidelijk een echte SUV! Hij heeft er alle kenmerken van: lange en horizontaal geplaatste motorkap, verticale neus, hoge taillelijn… Een inspirerend, stoer en hoogwaardig design. De gelijkgebleven hoogte (1,64 m inclusief dakrails) geeft de auto een gestrekt en bijzonder dynamisch silhouet. De grille met verchroomde accenten is exclusief voor dit model terwijl de glanzend zwarte sierlijst achter en de klauwvormige opaliserende LED-achterlichten kenmerkend zijn voor de SUV’s van de nieuwste generatie van het merk.

Een rij- en reisplezier van een limousine
De nieuwe Peugeot 5008 is net als de Peugeot 308 en 3008 gebaseerd op het EMP2-platform en beschikt over de nieuwste Euro 6.1-motoren. Zowel de benzine- als de dieseluitvoeringen zijn “best in class” in hun vermogenscategorie! De benzinemotoren hebben een CO2-uitstoot vanaf 115 g/km en de dieselmotoren hebben een uitstoot vanaf slechts 105 g/km.
Deze nieuwe Peugeot nodigt uit om op reis te gaan, mede dankzij de uitstekende geluidsisolatie en de uitgebreide comfortuitrusting: voorstoelen met onder andere een pneumatisch massagesysteem met 8 luchtbalgjes een premium hifisysteem van Focal® en groot panoramisch schuif-/kanteldak De inzittenden profiteren bovendien van het beste op het gebied van permanente connectiviteit, dankzij de Mirror Screen-functie en het Connect 3D-navigatiesysteem (met TomTom® Traffic).
De nieuwe Peugeot 5008 beschikt over een scala aan veiligheidssystemen (Advanced Driver Assistance Systems) die afhankelijk van het land van bestemming standaard of optioneel zijn. Advanced Grip Control met de nieuwe functie Hill Assist Descent Control (HADC), Active Safety Brake, Distance Alert, Active Lane Departure Warning System, vermoeidheids¬herkennings¬systeem, grootlichtassistent, verkeersbordherkennings- en snelheidsadviessysteem, adaptieve cruise control met stopfunctie (automatische transmissie), actieve dodehoekbewaking, actieve parkeerhulp en Visiopark (360°-camera).

Ook op de huidige mobiliteitsvragen heeft de nieuwe Peugeot 5008 een innovatief antwoord met de in de bagageruimte geplaatste e-Kick, een opvouwbare elektrische step, en de e-Bike eF01 (een elektrische vouwfiets) die door middel van het verwijderbare dockstation kunnen worden opgeladen.

Een overtuigend gamma dat in Frankrijk is geproduceerd
Het gamma van de nieuwe Peugeot 5008 is opgebouwd uit vijf uitrustingsniveaus: drie gangbare uitvoeringen (Access, Active, Allure), een GT Line en een GT. Dit sluit perfect aan op de strategie die het merk de afgelopen twee jaar heeft ontwikkeld.

De in het Franse Rennes geproduceerde nieuwe Peugeot 5008 wordt voor het eerst aan het publiek getoond op de Mondial de l’Automobile 2016 in Parijs. In het voorjaar van 2017 vindt vervolgens de internationale introductie plaats.

Geef een antwoord