Kia

Kia toont eerste ‘echte’ beelden nieuwe Rio

De vierde generatie Kia Rio zet in alle opzichten een flinke stap vooruit. De opvolger van het huidige model is gegroeid, biedt volop innovaties en heeft een nog prettiger rijgedrag. Na de eerder getoonde schetsen, toont Kia nu – in aanloop naar wereldpremière op de Autosalon van Parijs – de eerste ‘echte’ beelden. De nieuwe Rio heeft een modern exterieur- en interieurdesign, ontworpen in de designcentra van Kia in Duitsland en Californië, in nauwe samenwerking met het hoofddesigncentrum van Kia in Namyang, Zuid-Korea. De nieuwe Kia Rio is groter dan zijn voorganger:

Lengte: 4.065 mm (+ 15 mm*)
Breedte: 1.725 mm (+ 5 mm*)
Hoogte: 1.450 mm (- 5 mm*)
Wielbasis: 2.580 mm (+ 10 mm*)
*Ten opzichte van derde generatie Kia Rio

02-4th-Generation-Kia-Rio-rear

Strakke lijnen en vloeiend verlopende oppervlakken geven de nieuwe Kia Rio een onderscheidend uiterlijk. De langere motorkap en dito overhang aan de voorzijde, de lagere daklijn en bijna rechtop geplaatste C-stijl en achterruit zorgen voor een uitgebalanceerde look.

De nieuwe Rio is voorzien van de laatste versie van de kenmerkende ‘tiger nose grille’, die nu minder hoog en breder is. Kia plaatst de mistlampen meer op de hoeken van de voorbumper, zodat de Rio nog breder oogt. De koplampen zijn compacter en hebben een herkenbare U-vormige LED-lichtsignatuur. De achterlichten, ook voorzien van LED-techniek, hebben een pijlvormige lichtsignatuur.

04-4th-Generation-Kia-Rio-interior

Dankzij de grotere wielbasis biedt de Kia Rio meer binnenruimte. Om het gebruiksgemak te vergroten is het nieuwe dashboard meer op de bestuurder gericht en heeft de Rio aanzienlijk minder knoppen. De bediening van de meeste functies (audio, navigatie, connectiviteitsdiensten) zijn ondergebracht in het nieuwe infotainmentsysteem met een groot HD-touchscreen.

De Rio is wereldwijd het bestverkopende model van Kia. Alleen al in 2015 verkocht Kia wereldwijd meer dan 473.000 exemplaren. De Europese introductie vindt plaats in het eerste kwartaal van 2017. Informatie over motorisering, uitrustingsniveaus en prijzen maakt Kia in een later stadium bekend.

01-4th-Generation-Kia-Rio-side

 

 

Geef een antwoord