Kia

Kia Picanto X-Line: turbokracht én crossover-looks

Kia breidt de uiterst succesvolle Picanto-familie uit met een extra stoere variant: de Kia Picanto X-Line. Deze uitvoering is geïnspireerd op de SUV’s van Kia: de Sportage en de Sorento. De nieuwe telg beleeft zijn wereldpremière op 12 september op de internationale autoshow IAA in Frankfurt. De verkoop van de nieuwe Picanto X-Line start in het vierde kwartaal van 2017. Prijzen maakt Kia later bekend.

Picanto zeer succesvol
De nieuwe Kia Picanto is een absoluut succesnummer – wereldwijd, maar vooral in Nederland. De hatchback in het A-segment is vrijwel elke maand de bestverkochte auto onder Nederlandse particulieren. “We lanceerden de nieuwe Kia Picanto dit jaar in Europa en nu al verkoopt de auto beter dan zijn ook al zo succesvolle voorganger”, zegt Michael Cole, Chief Operating Officer van Kia Motors Europe. “In de eerste helft van 2017 nam de verkoop toe tot 31.827 exemplaren, dat is 23% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Wereldwijd is de Picanto een van onze bestsellers.”

Unieke kenmerken
Om het succes verder uit te breiden introduceert Kia de stoere Picanto X-Line. Ten opzichte van de reguliere Picanto heeft de Picanto X-Line een 15 millimeter grotere bodemvrijheid (nu 156 mm). Unieke uiterlijke kenmerken van de Kia Picanto X-Line zijn de SUV-achtige bumpers met metal-look skidplates, sportieve, lichtmetalen16-inchwielen, opvallend interieurkleurpakket én lime green (of zilverkleurige) highlights rondom de ‘tiger nose’ grille en mistlampen. Zwarte kunststof panelen rondom de wielkasten benadrukken de grotere bodemvrijheid en het SUV-achtige karakter. Net als de reguliere Picanto biedt de X-Line-versie riante hoofd- en beenruimte, een 255 tot 1.010 liter grote bagageruimte (toonaangevend in het A-segment) en een in de verhouding 60:40 neerklapbare achterbank.

74 kW (100 pk) 1.0 T-GDI – de krachtigste Picanto ooit
De volledig nieuwe Picanto X-Line is de eerste Picanto in het gamma met de bijzonder krachtige 1,0-liter driecilinder T-GDI turbobenzinemotor. De nieuwe krachtbron past perfect bij het stoere uiterlijk van de Picanto X-Line en maakt deze versie de krachtigste Picanto ooit. De turbomotor levert 74 kW (100 pk) bij 4.500 toeren per minuut en 172 Nm koppel tussen 1.500 en 4.000 toeren per minuut, goed voor een sprint van 0 naar 100 km/uur in slechts 10,1 seconden. Deze 1.0 T-GDI benzinemotor is op termijn ook leverbaar in de sportievere Picanto GT-Line. Het prestatieniveau is gelijk aan dat van de Picanto X-Line.

Uitrusting van topniveau
De uitrusting van de Picanto X-Line is van uitzonderlijk hoog niveau. Zaken als LED-dagrijverlichting, mistlampen, een haaienvinantenne, keyless entry en een sportief afgeplat stuurwiel  – ook nieuw te vinden in de Picanto GT-Line – zijn allemaal standaard. Hetzelfde geldt voor een uitgebreid infotainmentsysteem met een fors, ‘zwevend’ 7,0-inch touchscreen, geïntegreerde navigatie met 3D-kaarten en ondersteuning van Apple CarPlayTM en Android AutoTM. Standaard is de Picanto X-Line uitgerust met een achteruitrijcamera, draadloze smartphoneoplader (inductie) en een USB-poort.

Uitgebreide veiligheidsuitrusting
De veiligheidsuitrusting is gelijk aan die van de reguliere Kia Picanto en dus van uitzonderlijk hoog niveau, zeker in het A-segment. Advanced High Strength Steel (AHSS) en zes airbags (vóór, zij- en gordijn) zijn standaard, net als actieve veiligheidssystemen als Vehicle Stability Management (VSM) met Electronic Stability Control (ESC) en Autonomous Emergency Braking (AEB).

Zeven jaar garantie (of 150.000 kilometer) is standaard, zoals op elke nieuwe Kia.

Geef een antwoord