Champion
Algemeen

Champion introduceert OEM SPECIFIC 0W20 LL FE motorolie voor nieuwe Volkswagenmotoren

Champion, handelsmerk van Wolf Oil Corporation, een van Europa’s grootste onafhankelijke producenten van smeermiddelen, introduceert een aanvulling op zijn bestaande motorolie-assortiment voor personenauto’s. De OEM SPECIFIC 0W20 LL FE is de eerste motorolie op de markt die vereist is voor de nieuwe 2.0 TFSI 140 kW en 3.0 TDI CR 160 kW motoren van Volkswagen en Audi.

Nieuwe motoren vragen om een nieuw soort olie. De 2.0 TFSI 140 kW en 3.0 TDI CR 160 kW motoren van de VAG Group (Volkswagen en Audi) zijn zo’n nieuw soort motor. Ze hebben hun eigen specificatie: VW 508 00 / 509 00. Deze nieuwste VAG-motoren zijn gebouwd op basis van de nieuwste technologieën, en vereisen daarom een smeermiddel dat “shearing” tegengaat; een proces waarbij de structuur van de olie uit elkaar getrokken wordt, wat leidt tot minder viscositeit en kwaliteit. De Champion OEM SPECIFIC 0W20 LL FE motorolie garandeert “shear stability” om de extreme kracht, druk en spanning van deze krachtige motoren aan te kunnen.

Het smeermiddel is speciaal ontwikkeld om het volledige vermogen van deze motoren te benutten, met behoud van viscositeit, geoptimaliseerde output en motorprestaties, minder slijtage en uitgebreide bescherming. Het verlengt de levensduur van de motor en behoudt de efficiëntie van zijn uitlaatsysteem. Zo kun je tot wel twee jaar, of 30.000 kilometer, doorrijden, voordat de olie aan verversing toe is. Het gebruik van de zeer lage viscositeitsklasse 0W20 zorgt voor aanzienlijke brandstofbesparing – een besparing van vier procent tot wel 0,12L/100km in vergelijking met een standaard 5W30 – en minder CO2-uitstoot. De Champion OEM SPECIFIC 0W20 LL FE motorolie laat de motoren van Volkswagen en Audi van 2015 en jonger draaien als nieuw.

“Nu motoren steeds krachtiger worden en efficiëntie steeds belangrijker wordt, verwachten we van smeermiddelen dat ze brandstofbesparing opleveren en tegelijkertijd de prestaties van de motor in stand houden. Dit Volkswagen-smeermiddel met lage viscositeit past perfect binnen deze trend”, zegt Inès El Majid, Technical & Product Manager van Wolf Oil Corporation. “De nieuwe Champion OEM SPECIFIC 0W20 LL FE motorolie is de eerste die het volledige vermogen van motoren van de VAG Group met de 508 00 / 509 00-specificatie vrijgeeft.”

Champion OEM SPECIFIC 0W20 LL FE is vanaf juli 2016 beschikbaar. Let op: de OEM SPECIFIC 0W20 LL FE is alleen voor gebruik in motoren met de VW 508 00 / 509 00-specificatie en is niet achterwaarts compatibel met oudere motoren.

Geef een antwoord