Algemeen

PSA en TomTom werken samen om waardetoevoegende fleet management-diensten aan te kunnen bieden

PSA Group en TomTom Telematics maken vandaag bekend dat de bekroonde fleet management-oplossing TomTom WEBFLEET beschikbaar wordt voor alle met connectiviteit uitgevoerde wagenparkvoertuigen van Peugeot, Citroën en DS. Vanaf volgend kwartaal wordt de dienst beschikbaar in Frankrijk, Spanje, België en Nederland.

Optimalisatie van fleet management

Met WEBFLEET kunnen wagenparkbeheerders betere keuzes maken. De oplossing helpt brandstof te besparen en voertuigen te lokaliseren, en maakt het mogelijk om onderhoud beter te plannen. Middels de samenwerking tussen PSA Group en TomTom Telematics kan het WEBFLEET-platform de data van de vooraf ingebouwde telematicakastjes van Peugeot, Citroën en DS gebruiken. Het  is de eerste keer dat TomTom Telematics op zo’n manier samenwerkt met een autofabrikant.

“We zien steeds meer voertuigen tot de markt toetreden met vooraf geïnstalleerde mobiele connectiviteit”, zegt Thomas Schmidt, Managing Director van TomTom Telematics. “Ons WEBFLEET-platform kan eigenaars en gebruikers van die voertuigen waardevolle diensten bieden. Klanten met aangesloten voertuigen van Peugeot, Citroën of DS hebben nu eenvoudiger toegang tot Europa’s toonaangevende platform voor fleet management, waarmee ze de wagenparkefficiëntie kunnen verhogen en de klantenservice en bedrijfsprestaties verbeteren. Dit initiatief is een uitbreiding van de relatie met PSA Group, na de aankondiging van het TomTom powered PSA infotainment platform¹ eerder dit jaar.”

Brigitte Courtehoux, Head van de Connected Services and New Mobility Solutions business unit van PSA Group, voegt hieraan toe: “Het is onze ambitie om klanten te voorzien van een wagenpark waarbij alle voertuigen zijn voorzien van connectiviteit. Als onderdeel van ons ‘Connect Fleet Management’-programma, maar ook als waardetoevoegende dienst van toonaangevende partners. Dit innovatieve voorstel stelt klanten in staat om de diensten te kiezen, die het best bij de behoeften van hun bedrijf passen. Met deze eenvoudige oplossing, gemaakt om de totale gebruikskosten aanzienlijk te verlagen, besparen ze tijd en geld. Samenwerkingen als deze met TomTom Telematics stellen ons in staat om door geheel Europa betrouwbare service van topkwaliteit te bieden. Zo breidt PSA Group zijn strategie als leverancier van mobiliteit verder uit.”

Geef een antwoord