sleutel
Algemeen

Tweedehands auto verkopen

Een nieuwe auto aangeschaft waardoor u oude auto overbodig is of wil u graag van uw oude auto af? Dan zult u deze auto moeten verkopen. Er zijn verschillende manieren om uw tweedehands auto te verkopen. Hieronder hebben wij een aantal manieren voor u opgesomd.

Marktplaats.nl

De meeste gebruikte manier om een auto verkopen is via Marktplaats.nl. Op Marktplaats.nl kunt u uw auto tegen betaling te koop aanbieden. Op basis van uw prijsstelling zult u reacties ontvangen van particulieren en handelaren die uw auto willen kopen. U bepaalt zelf of u akkoord gaat en wie u langs laat komen. U betaalt op Marktplaats.nl voor de plaatsing van uw auto.

Inruilen bij de dealer

Een verkapte manier van verkopen is het aanbieden van uw auto aan de dealer waar u een nieuwe auto aanschaft. In ruil voor uw oude auto krijgt u korting op de aanschaf van een nieuwe auto.

Auto-inkoopbedrijven

Via Google.nl kunt u opzoek naar auto-inkoopbedrijven. Er zijn tientallen partijen die uw auto willen kopen en ze hanteren allemaal andere voorwaarden. Van inleveren tot gratis ophalen en van gegarandeerde prijzen tot taxaties. Vergelijk de partijen op voorwaarden, voordat u akkoord gaat met een bod.

Autosloperij

Is uw tweedehands auto al wat ouder? Dan kunt u ook overwegen om de tweedehands auto te verkopen aan autosloperij. In tegenstelling tot de handelaar of de particulier zijn zij niet per se geïnteresseerd in het rijden van de auto, maar in de onderdelen die zij nog kunnen verkopen. Afhankelijk van de staat waarin de auto verkeert, betalen ze een bedrag voor uw auto.

Welke manier is geschikt voor u?

De meeste geschikte keuze hangt af van uw persoonlijke voorkeuren. Wilt u dat uw auto snel opgehaald wordt en ontvangt bij voorkeur direct geld? Dan is de autosloperij of een auto-inkoopbedrijf wat voor u. Als u nog geen tweedehands auto hebt aangeschaft, kunt u diverse dealers benaderen over de korting die inruil oplevert voor u. Hebt u meer tijd en hebt u het geld niet direct nodig? Dan kunt u ook kiezen voor Marktplaats.nl. Houdt u er wel rekening mee dat u niet altijd invloed hebt op de kopers die zich tot u wenden. Bovendien zijn er kosten verbonden aan het te koop aanbieden van een auto. Terwijl de andere drie opties (vaak) kosteloos zijn.

Geef een antwoord