Ford

Nieuwe Ford Ka+ bijzonder ruim, zuinig en biedt veel rijplezier

Ford Europa heeft de nieuwe Ka+ onthuld, een compacte auto met een bijzonder ruim interieur, een laag brandstofverbruik en een prettige rijdynamiek voor een scherpe prijs. Naast de bestverkopende Fiesta* is de Ka+ een aantrekkelijk nieuw alternatief binnen het assortiment compacte auto’s van Ford voor klanten die op zoek zijn naar een ruime, kwalitatief hoogwaardige auto met een hoog uitrustingsniveau.

“Ford heeft een rijke geschiedenis wat betreft compacte auto’s die praktisch en zuinig zijn, en veel rijplezier bieden”, aldus Jim Farley, Executive Vice President en President voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika bij Ford Motor Company. “De Ka+ zet deze traditie voort met een wendbare rijdynamiek en een verrassend ruim interieur.”

Royale ruimte voor vijf personen
De nieuwe Ford Ka+, die nu al kan worden besteld, is een vijfdeurs hatchback die is gebaseerd op het mondiale platform voor compacte auto’s van Ford. De Ka+ biedt ruimte aan vijf personen en heeft een totale lengte van minder dan 4 meter.

De Ka+ is iets korter dan de Fiesta, maar is wel 29 millimeter hoger en beschikt over een slim ingedeeld interieur met de meeste hoofd- en beenruimte voor achterpassagiers in zijn klasse.

De Ka+ heeft een bagageruimte van 272 liter en is uitstekend geschikt voor dagelijks gebruik – genoeg ruimte voor twee grote koffers – plus een in delen neerklapbare achterbank (60:40) en 21 opbergvakken voor kleine spullen op verschillende plekken in het interieur.

Er zitten portiervakken in de voorportieren waarin flessen van 1 liter, 0,5 liter en een kleine paraplu kunnen worden opgeborgen. Aan de zijkant van het dashboard is een verborgen opbergruimte aanwezig die alleen toegankelijk is wanneer het portier aan bestuurderszijde is geopend, zodat waardevolle spullen uit het zicht kunnen worden gelegd.

De stijlvolle, slim geproportioneerde carrosserie is geïnspireerd op de nieuwste ontwerpfilosofie van Ford, met een kenmerkende hoge trapezevormige grille met grote, teruglopende koplampen. Alle Ka+-modellen zijn voorzien van verchroomde details bij de voorgrille en bumpers, portiergrepen en buitenspiegels in carrosseriekleur.

Het interieur is voorzien van een dashboard met aantrekkelijke geruwde afwerking en slijtvaste, eigentijdse afwerkingsmaterialen in stijlvol ‘Dark Charcoal’. Er zijn kenmerkende verchroomde accenten aangebracht op gedeelten die vaak worden aangeraakt en op goed zichtbare gedeelten, zoals de portiergrepen, de bedieningsknoppen op het middenconsole en de ventilatieroosters.

Pittige en zuinige motoren
De nieuwe Ka+ beschikt over de efficiënte nieuwe 1.2-liter Duratec-benzinemotor. De 1.2-litermotor is verkrijgbaar met een vermogen van 70 en 85 pk, en is afgeleid van dezelfde serie als de 1.25-litermotor in de Fiesta, met een technologie voor dubbele, onafhankelijke, variabele kleptiming om de prestaties, het brandstofverbruik en de uitstoot te verbeteren.

De 1.2-litermotor is gecombineerd met een transmissie met vijf versnellingen en is afgesteld voor een soepel en responsief prestatievermogen, met een breed koppelbereik waardoor de auto erg prettig rijdt, zowel in de stad als tijdens langere ritten.

Het brandstofverbruik is verbeterd dankzij een geoptimaliseerde kalibratie, motorolie met een lage wrijving en regeneratief opladen. Hiermee kan brandstof worden bespaard door de accu van de auto op een efficiënt oplaadniveau te houden door ‘vrijkomende’ elektrische energie op te slaan wanneer bestuurders de auto laten uitrollen of remmen.

Banden met een lage rolweerstand en verbeterde aerodynamische details, zoals een geoptimaliseerde onderste spoiler en grilleopeningen voor, leveren ook een bijdrage aan een lager brandstofverbruik. In Nederland is een zeer zuinige uitvoering van 85 pk verkrijgbaar, met een hogere eindaandrijvingsverhouding met een CO2-uitstoot van slechts 110 g/km en een gecombineerd brandstofverbruik van 4,8 l/100 km.**

Wendbaar, veel rijplezier en comfortabel
De nieuwe Ka+ is ontwikkeld met wendbare en plezierige rij-eigenschappen om aan de verwachtingen van Europese klanten te voldoen. Om de gewenste dynamische prestaties te kunnen leveren, beschikt de Ka+ over unieke speciaal voor Europa ontwikkelde onderdelen. Dit betreft onder andere het stuursysteem, veren en dempers, stabilisatorstang voor, torsiebalk van de achteras en banden, en een opnieuw ontworpen subframe vóór en motorophangpunten.

De Ka+ heeft ook een intensief ontwikkelingsprogramma doorlopen voor meer comfort en verfijning tijdens de specifieke rijomstandigheden in Europa, waarbij verschillende maatregelen zijn getroffen om windruis, weggeluiden en het geluidsniveau van de aandrijving te reduceren.

Na de aanpassingen en de afstelling die is uitgevoerd in het Ford-testcentrum in het Belgische Lommel, en na uitgebreide proefritten op wegen in heel Europa, biedt de Ka+ klanten een aangename en comfortabele rijervaring.

Uitgebreide standaarduitrusting, leverbaar in twee uitvoeringen
Klanten kunnen een keuze maken uit twee uitvoeringen van de Ka+: een 70 pk model en een versie met 85 pk die tevens is uitgerust met:
• Handmatige airconditioning
• Het spraakgestuurde connectiviteits- en entertainmentsysteem SYNC met AppLink van Ford waarmee verschillende smartphone-apps kunnen worden geactiveerd door middel van spraaksturing
• Ford MyKey, waarmee autobezitters een maximumsnelheid en limieten voor het geluidsvolume kunnen instellen en ervoor kunnen zorgen dat de veiligheidsvoorzieningen niet worden uitgeschakeld. MyKey is een ideale technologie voor ouders die hun auto uitlenen aan jonge en onervaren bestuurders

Alle Ka+-modellen zijn standaard voorzien van een uitgebreid uitrustingsniveau, waaronder elektrisch bedienbare portierramen vóór en buitenspiegels, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, een veiligheidssysteem met zes airbags, Electronic Stability Control met Hill Start Assist, Speed Limiter en Ford Easy Fuel.

Bij het model van 85 pk kunnen klanten ook kiezen uit een reeks aantrekkelijke opties, waaronder automatische airconditioning, cruise control (inclusief lederen stuurwiel), verwarmde voorstoelen, parkeersensoren achter, elektrisch bedienbare ramen achter, elektrisch inklapbare buitenspiegels, Privacy Glass en 15 inch lichtmetalen velgen.

“Kiezen voor een compacte auto hoeft niet te betekenen dat er concessies hoeven worden gedaan”, aldus Darren Palmer, Small Car Vehicle Line Director bij Ford Europa. “Onze nieuwe Ka+ voldoet aan dezelfde hoge eisen voor compacte auto’s als onze Ford Fiesta, de B-MAX en de EcoSport, en beschikt over de ruimte, geavanceerde technologie en verfijning die Europese klanten wensen.”

De nieuwe Ford Ka+ heeft een vanafprijs van € 12.995 en is in combinatie met Ford Options – Fords unieke programma dat het mogelijk maakt om iedere 2 of 3 jaar in een nieuwe Ford te rijden – verkrijgbaar vanaf slechts € 99 per maand.

* De resultaten van JATO Dynamics zijn gebaseerd op gegevens van adviesbureau JATO Consult, het adviesbureau op maat van het bedrijf. De cijfers zijn gebaseerd op dertig Europese landen. Voor meer informatie, ga naar www.jato.com.

** Het vermelde brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn gemeten volgens de technische vereisten en specificaties zoals recentelijk gewijzigd bij Verordening (EG) nr. 715/2007 en 692/2008 van het Europees Parlement en de Raad. Brandstofverbruik en CO2-uitstoot worden vastgesteld voor een autovariant en niet voor een enkele auto. Dankzij de gehanteerde standaard-testprocedure kunnen verschillende autotypen en verschillende fabrikanten worden vergeleken. Bij het bepalen van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van een auto spelen naast zuinigheid ook het rijgedrag en andere niet-technische factoren een rol. CO2 is het broeikasgas dat wordt gezien als de voornaamste oorzaak van de opwarming van de aarde. De resultaten in mpg komen ook overeen met deze Europese rijcyclus en worden vermeld in Britse gallons. De resultaten kunnen afwijken van brandstofverbruikcijfers in andere delen van de wereld doordat in deze markten andere rijcycli en voorschriften van toepassing zijn.

Geef een reactie