Skoda

Verkopen, omzet en winst SKODA in eerste kwartaal verder gegroeid

ŠKODA blijft groeien. Gedurende de eerste drie maanden van het jaar zag de Tsjechische autofabrikant het aantal afleveringen, de omzet en de winst vóór belasting wederom stijgen. Het betekende meteen ook ŠKODA’s sterkste start van een jaar ooit, met een verkooptoename van 4,3 procent tot 276.600 auto’s in het eerste kwartaal. De omzet steeg in die periode met 6,4 procent tot 3,379 miljard euro, de winst vóór belasting nam met 30,2 procent toe tot 315 miljoen euro.

“ŠKODA kende een uitstekende start van het jaar,” aldus ŠKODA CEO Bernhard Maier. “We hebben het succes van vorig jaar in het eerste kwartaal van 2016 naadloos voortgezet. Dat is met name te danken aan ons sterke modelaanbod – met de nieuwe Superb als extra stuwende kracht-, onze zeer gemotiveerde werknemers en onze verkooppartners in de landen. De positieve verkoopcijfers en sterke financiële resultaten van het eerste kwartaal leggen een solide basis voor een verdere groei. Ons modeloffensief krijgt nu een vervolg met de aanstaande lancering van de ŠKODA Kodiaq.”

ŠKODA’s omzet steeg tussen januari en maart 2016 met 6,4 procent tot 3,379 miljard. De winst vóór belasting nam met 30,2 procent toe tot 315 miljoen euro. De winstmarge steeg naar 9,3 procent ten opzichte van 7,6 procent gedurende het eerste kwartaal van vorig jaar.

“Dankzij dit sterke eerste kwartaal heeft ŠKODA’s positieve momentum een vervolg gekregen en heeft de onderneming haar financiële mogelijkheden en winstgevendheid onderstreept,” vertelt ŠKODA CFO Winfried Krause. “Hoewel het economische klimaat uitdagend blijft en de situatie in sommige landen lastig is, kunnen we blijven vertrouwen op onze financiële kracht.”

Geef een reactie