Autosport Ford

Ford GT behaalt eerste zege en maakt zich op voor 6 uur van Spa

Komende zaterdag zullen de nieuwe Ford GT’s van het Ford Chip Ganassi Racing team strijden voor een podiumplek in de ‘WEC 6 uur van Spa-Francorchamps’ in België, iets meer dan twee weken na het debuut in de FIA World Endurance Championship op Silverstone.

WEC Spa-Francorchamps
Het in België gelegen Spa-Franchorchamps Grand Prix Circuit staat bij vele internationale racecoureurs hoog op de lijst van favoriete circuits. Ford GT coureur Stefan Mücke weet hoe hij daar een snelle ronde moet neerzetten. Hij is ronde recordhouder in de GTE Pro klasse op het circuit.

2016 World Endurance Championship Round one, Silverstone 14th – 17th April 2016 Silverstone, England Photo: Drew Gibson
Photo: Drew Gibson

“We hadden een zeer veelbelovende race op Silverstone,” zei Mücke. “De auto liep als een trein en het team deed het erg goed, vooral als je bedenkt dat we niet eerder pitstops hadden gemaakt in een echte wedstrijd. We zijn nu klaar voor de volgende stap, en dat is een podiumplaats! Spa is een van mijn favoriete circuits, dus ik kan niet wachten om daar met de Ford GT te rijden. Het circuit heeft fraaie bochten en ik denk dat onze auto er goed uit de verf komt.”

Donderdag om 12:15 uur zullen de twee Fords GT zich opmaken voor de eerste vrije training. De GTE kwalificatie vindt plaats op vrijdag om 16:05 uur en de race gaat van start op zaterdag om 14:30 uur.

WEC pitstop Silverstone 2

IMSA Monterey, Californië
Afgelopen zondag 1 mei won de Ford GT zijn eerste race op Laguna Seca Raceway in Monterey, Californië in het IMSA Weathertech Sportscar Championship, dankzij het lage brandstofverbruik van de Ford EcoBoost-motor en het indrukwekkende optreden van de coureurs Ryan Briscoe en Richard Westbrook.

Photo: Drew Gibson
Photo: Drew Gibson

Het duo begon de twee uur durende race op de voorste rij vanaf de tweede positie en het duurde niet lang voordat duidelijk werd dat de race zou worden gewonnen door het team met het beste brandstofverbruik. Dat was de nummer 67 Ford GT die een tankstop minder nodig had om de race uit te rijden.

“Ik vind het geweldig dat de winst te danken is aan het geringe brandstofverbruik. Dit is een mooie voorbode op de 24 uur van Le Mans waar brandstofverbruik een zeer significante rol kan spelen”, zegt Dave Pericak, global director, Ford Performance.

VOOR SOCIAL MEDIA GEBRUIK_follow_the_race_spa_EU

Geef een antwoord