Autosport Volkswagen

Twee Volkswagens Polo R WRC op podium van Rally Argentinië

Na een zinderende finale legde het Volkswagen-team Sébastien Ogier/Julien Ingrassia, drievoudige wereldkampioenen en leiders in het WRC 2016, met hun Volkswagen Polo R WRC beslag op de tweede plaats in de Rally van Argentinië, waardoor zij hun voorsprong in het Wereldkampioenschap Rally konden vergroten. Teamgenoten Andreas Mikkelsen en/Anders Jæger, ook in een Polo R WRC, werden als derde geklasseerd. Door de tweede en derde plaats kwam een einde aan een periode van 335 dagen van twaalf opeenvolgende overwinningen.Ogier en Ingrassia hebben hun voorsprong in het WK uitgebreid tot 39 punten, terwijl de stand voor constructeurs door Volkswagen wordt aangevoerd met een voorsprong van 36 punten.

Een opmerkelijke prestatie leverden de monteurs van Volkswagen Motorsport. De Polo van Latvala raakte op dag 2 zwaar beschadigd na enkele koprollen, maar het team wist de auto in een paar uur bijna volledig te herstellen.

“Mooier en spannender dan deze rally kunnen WRC-rally’s niet worden,” zegt Volkswagen Motorsport Director Jost Capito. “De Rally Argentinië was een fantastische reclame voor de rallysport.”

Geef een antwoord