Volvo

Volvo Cars roept automotive industrie op elektrisch laden te standaardiseren

Volvo Cars vindt dat de wereldwijde automotive industrie moet streven naar de introductie van een gestandaardiseerde laadinfrastructuur voor elektrische auto’s. Dat zegt Dr. Peter Mertens, Senior Vice President Research & Development bij Volvo Cars.

Om dit streven naar een wereldwijde standaard voor het opladen van elektrische auto’s kracht bij te zetten, ondersteunt Volvo Cars het Charging Interface Initiative. Deze groep stakeholders is opgericht om het Combined Charging System (CCS) neer te zetten als de standaard voor elektrisch aangedreven voertuigen.

Volvo Cars loopt voorop in het produceren van plug-in hybride auto’s. Met de vernieuwing van het gehele Volvo-productportfolio zal het merk straks van elk nieuw model ook een plug-in hybride variant bieden. In 2019 introduceert Volvo bovendien een volledig elektrisch aangedreven voertuig, gebaseerd op het modulaire SPA platform.

Om tegemoet te komen aan de toenemende populariteit van elektrische voertuigen en ervoor te zorgen dat klanten de technologie volledig kunnen omarmen, is volgens Dr. Mertens een eenvoudige, gestandaardiseerde, snelle en wereldwijde laadinfrastructuur nodig.

“Nu de accutechnologie verbetert, de kosten afnemen en de laadinfrastructuur is aangelegd, zien we een verschuiving naar volledig elektrisch aangedreven auto’s”, zegt Dr. Mertens. “Qua technologie zijn we er klaar voor, maar de laadinfrastructuur blijft nog achter. Een wereldwijd standaard systeem is noodzakelijk als we willen dat range anxiety straks verleden tijd is.”

Voor regulier en snel laden
Het Combined Charging System, geschikt voor zowel regulier als snelladen, maakt het hebben van een elektrische auto nog praktischer en eenvoudiger – zeker in steden, de ideale omgeving voor elektrische voertuigen.

Het systeem combineert 1-fase laden met het snelle 3-fase laden, via een wisselstroom van maximaal 43 kW, gelijkstroom van maximaal 200 kW én de toekomstige mogelijkheid tot 350 kW.

Het Charging Interface Initiative inventariseert momenteel de vereisten voor de verdere ontwikkeling van een wereldwijde laadstandaard en certificering voor automakers wereldwijd.

“We zijn erg blij dat we betrokken zijn bij het ontwikkelen van een standaard voor laadsystemen voor elektrische voertuigen. Het ontbreken van een dergelijke standaard is namelijk een van de belangrijkste obstakels voor de groei van het marktaandeel van elektrische auto’s”, zegt Dr. Mertens.

Veertig jaar ervaring met elektrische auto’s
Volvo Cars heeft meer dan 40 jaar ervaring met het onderzoeken en ontwikkelen van elektrische auto’s en is met zijn Twin Engine technologie een van de toonaangevende automerken op het gebied van plug-in hybrides. Een op de vijf verkochte Volvo’s XC90 is nu al een T8 Twin Engine plug-in hybride.

“Onze Twin Engine technologie biedt de lage uitstoot, stilte, eenvoud en prestaties van een puur elektrische auto, maar met de actieradius van een conventionele aandrijving. Zo bieden we nu al de voordelen van elektrificatie”, besluit Dr. Mertens.

One thought on “Volvo Cars roept automotive industrie op elektrisch laden te standaardiseren

Geef een antwoord