Volvo

Nieuw verkooprecord Volvo van meer dan half miljoen auto’s

Volvo Car Group rapporteert een stijging van operationeel bedrijfsresultaat in 2015 van SEK2.128bn naar SEK6.620bn. In dezelfde periode 2014 was dat omgerekend zo’n 230 miljoen euro. De inkomsten stegen naar SEK164,043m, tegenover SEK137,590m in 2014. Bovendien is vorig jaar een nieuw verkooprecord van 503.127 auto’s gevestigd. Voor het eerst in zijn 89-jarige historie heeft Volvo een verkoopaantal van meer dan een half miljoen bereikt, mede dankzij het succes van de nieuwe 90-serie en de sterke verkoop van een aantal andere modellen.

“Ik ben blij te melden dat 2015 een jaar was met een recordverkoop en verdrievoudigde winst”, zegt Håkan Samuelsson, President en CEO. “Met een succesvol 2015 achter ons staat Volvo Cars aan het begin van een volgende fase in de uitbouw van ons merk. Als deze eenmaal is voltooid zal Volvo echt een premium autofabrikant zijn die over de hele wereld actief is.”

Volvo investeert nog eens een SEK75bn in de transformatie en groei als onderdeel van een lange termijnstrategie om zich als wereldwijd premiummerk te profileren. Volvo mikt op een verkoopgroei naar zo’n 800.000 auto’s op de middellange termijn, onder meer door uitbreiding van het modellenaanbod.

In 2015 is al significante progressie geboekt op weg naar deze doelstelling. De 88.000 orders voor de nieuwe XC90 van de productiestart tot eind vorig jaar overtreffen ruimschoots het gestelde target. Het was zelfs nodig om een derde productieshift in de fabriek in het Zweedse Torslanda in te voeren, wat meer dan 1.500 nieuwe banen opleverde.

In de eerste helft van 2015 is Volvo drie joint ventures in China gestart, waardoor de operationele en financiële basis is versterkt. In de tweede helft van vorig jaar is de bouw van een nieuwe productiefaciliteit in South Carolina in de Verenigde Staten gestart. Het betreft hier een investering van zo’n 500 miljoen dollar. De fabriek moet in 2018 operationeel zijn. Met deze nieuwe productievestigingen is Volvo beter in staat om zijn wereldwijde ambities te verwezenlijken.

One thought on “Nieuw verkooprecord Volvo van meer dan half miljoen auto’s

Geef een antwoord