Autosport Ford

Deelname vier Ford GTs aan Le Mans 2016 bevestigd

De organisatoren van “Le Mans 24 Hours”, de ACO (Automobile Club de l’Ouest), hebben vandaag bevestigd dat alle vier de Ford GT’s een plaats op de prestigieuze deelnemerslijst hebben ontvangen voor de 2016 editie van de 24 uur van Le Mans. Vijftig jaar na de heroïsche 1-2-3 overwinning van Ford in Le Mans, zullen alle vier de Ford Chip Ganassi Racing Ford GT’s strijden om de winst in de GTE Pro klasse in ’s werelds grootste autorace, die plaatsvindt op 18-19 juni.

“Het was geweldig om alle vier de Ford GT’s vandaag te zien op de Le Mans deelnemerslijst”, zegt Dave Pericak, Ford Performance Global Director, die vanmiddag de officiële persconferentie in Parijs bijwoonde. “Deelname aan Le Mans is, ongeacht de ambities en de historie van een merk, voor nieuwkomers geenszins gegarandeerd. Wij zijn daarom enorm trots dat ACO ons de mogelijkheid geeft om in juni van dit jaar met vier Ford GT’s te strijden om de felbegeerde titel.”

De Ford GT raceauto is gebaseerd op de nieuwe Ford GT supercar, het topproduct van de Ford Performance afdeling. Met zijn state-of-the-art aerodynamica, lichtgewicht carbon fiber constructie en een krachtige en efficiënte Ford EcoBoost-motor, is de Ford GT gebouwd om de strijd aan te gaan met de gevestigde orde, zoals Ferrari, Corvette, Porsche en Aston Martin.

“Ik ben erg blij dat we met alle vier de Ford GT’s op Le Mans kunnen rijden”, zegt Chip Ganassi, eigenaar van het Ford Chip Ganassi Racing team. “Het zal een grote uitdaging worden, maar we zijn goed voorbereid en we kunnen niet wachten om de Ford GT’s en de coureurs hun gang te laten gaan en iedereen te laten zien waartoe we in staat zijn.”

De Ford Chip Ganassi Racing auto’s met de nummers # 66 en # 67 die rijden in het FIA World Endurance Championship zullen die nummers behouden voor Le Mans. De twee Ford GT’s die worden ingezet in het IMSA WeatherTechSportsCar Championship ontvangen nieuwe nummers voor Le Mans: # 66 wordt # 68 en # 67 wordt # 69.

Welke coureurs in de WEC auto’s zullen racen wordt op een later tijdstip bekendgemaakt, samen met de identiteit van de derde coureurs voor alle vier de Ford GT’s op Le Mans.

Photo: Drew Gibson.

One thought on “Deelname vier Ford GTs aan Le Mans 2016 bevestigd

Geef een reactie