Ford

Ford Focus ST diesel nu verkrijgbaar met PowerShift-automaat

De verkoop van de Ford Focus ST is verdubbeld sinds de introductie van het nieuwe model, met vanaf begin 2015 voor het eerst een uitbreiding van het assortiment met een dieselmotor, waardoor klanten in de eerste tien maanden van het jaar maar liefst 10.000 Focus ST’s kochten*. De vraag in Europa is gelijkmatig verdeeld tussen de twee motorversies. 46 procent kiest voor de Focus ST met een dieselmotor van 185 pk, en 54 procent kiest voor de EcoBoost-benzineversie van 250 pk. Ford biedt de Focus ST diesel nu aan met een PowerShift-zestrapstransmissie met dubbele koppeling, die vanaf begin 2016 kan worden geleverd.

“De nieuwe Focus ST is al vanaf dag één een daverend succes bij onze klanten”, aldus Roelant de Waard, Vice President Marketing, Sales & Service bij Ford Europa. “Dieselrijders hebben nu de mogelijkheid om te kiezen voor de Focus ST TDCi met PowerShift-transmissie, waarmee ze snel kunnen overschakelen tussen automatische en sportief handmatig schakelen.”

04-FordFocusST-13

De nieuwe Focus ST met PowerShift-transmissie is de snelst accelererende dieselauto ooit van Ford en trekt in 7,7 seconden op van 0 naar 100 km/u, 0,4 seconden sneller dan de handmatige variant. Bovendien heeft de auto een CO2-uitstoot van slechts 119 g/km met een gecombineerd brandstofverbruik van slechts 4,6 l/100 km.**

De Ford PowerShift-transmissie geeft de bestuurder van de Focus ST TDCi de keuze of ze in de volledig automatische modus willen rijden of handmatig willen schakelen met behulp van schakelpeddels die achter het stuurwiel zijn gemonteerd.

Bestuurders kunnen voor een dynamischere rijervaring ook de sportmodus selecteren door de versnellingspook in de S-positie te zetten. Dit is mogelijk dankzij een sportief schakelprogramma waarmee bij een hoger motortoerental wordt opgeschakeld en bij afremmen wordt teruggeschakeld voor een verbeterde voertuigbeheersing.

05-FordFocusST-04

Rijk uitgerust
De Focus ST is zeer rijk uitgerust en beschikt standaard over: 18 inch lichtmetalen velgen, dual zone automatische airconditioning, Torque Vectoring Control, lederen elektrisch verstelbare Recaro sportstoelen, SYNC2-connectiviteitssysteem met navigatie en 8 inch kleuren aanraakscherm en adaptieve Bi-Xenon koplampen.

Naast het uitgebreide assortiment transmissies biedt de nieuwste Focus ST van Ford geoptimaliseerde technologieën voor de chassisregeling en een speciaal afgestelde wielophanging en stuurinrichting. Dit zorgt voor een rijervaring die nog responsiever, uitgebalanceerder en verfijnder is.

De vijfdeurs Focus ST TDCi PowerShift kost € 42.000. De handgeschakelde benzine variant kost € 39.000. De Wagon heeft met beide motorisaties een meerprijs van € 1.000.

01-FordFocusST-63

One thought on “Ford Focus ST diesel nu verkrijgbaar met PowerShift-automaat

Geef een antwoord