Ford

Vernieuwde Ford Kuga nu in de showroom

SUV’s en vierwielaangedreven auto’s vormen een belangrijk onderdeel van het Ford-portfolio, waardoor het merk kan bogen op een enorme ervaring en know-how in dit marktsegment. Zo beschikte de Kuga in 2012 als eerste Europese auto over de Intelligent AWD-technologie. Om het succes verder te vergroten, zal Ford de komende drie jaar het SUV- en crossoversegment uitbreiden met vijf nieuwe auto’s. In september toonde Ford de vernieuwde Kuga op de internationale autoshow in Frankfurt. Inmiddels staat de opgefriste Kuga, voorzien van nieuwe features zoals het connectiviteitssysteem SYNC 2 met een 8″ touchscreen, een vernieuwd dashboard en nieuwe exterieurkleuren in de showroom van de Nederlandse Ford dealers.

Nieuwe 120 pk versie van 1.5 EcoBoost motor

De vernieuwde Kuga is nu ook leverbaar met de 120 pk versie van de geavanceerde 1.5-liter EcoBoost-motor die € 2.000 lager is geprijsd dan de 1.5 EcoBoost met 150 pk. De Kampeer en Caravan Kampioen verkoos de Kuga 1.5 EcoBoost 150 pk tot winnaar in zijn segment tijdens de trekauto van het jaar verkiezing van 2015. Het geremde maximum aanhangwagengewicht van 1.800 kg maakt ook de Kuga met 120 pk EcoBoost motor een zeer capabele trekauto. De CO2-uitstoot is slechts 143 g/km en het brandstofverbruik 6,2 liter/100 km. Uiteraard is de Kuga ook leverbaar met dieselmotoren. Er is keuze uit een 2.0-liter TDCi krachtbron van 150 of 180 pk.

De vernieuwde Ford Kuga is nu ook uit te rusten met het geavanceerde SYNC 2 connectiviteitssysteem van Ford, waarmee middels spraak de telefoon-, entertainment-, klimaat- en navigatiesystemen bediend kan worden. Het kleurenscherm in de middenconsole is vergroot van 5″ naar 8”, waarop ook de beelden van de achteruitrijcamera kunnen worden weergegeven.

De Kuga is leverbaar met twee opvallende nieuwe kleuren: Green Instinct en Shadow Black, de eerste in een serie nieuwe, hoogwaardige Mica-lakkleuren die Ford gaat aanbieden.

De nieuwe Kuga biedt veel voorzieningen op het gebied van bestuurdersassistentie:

• Active Park Assist helpt de bestuurder door automatisch in te parkeren
• Blind Spot Information System geeft een signaal wanneer er zich een ander voertuig in de dode hoek bevindt
• Active City Stop helpt kop-staart botsingen op lage snelheid te voorkomen of de impact op hogere snelheid te verminderen
• Lane Departure Warning en Lane Keeping Aid waarschuwt als de bestuurder ongemerkt de rijbaan verlaat en past desgewenst een stuurcorrectie toe
• Auto High Beam regelt automatisch de grootlicht functie en zorgt er voor dat tegenliggers nooit meer worden verblind
• Driver Alert neemt verminderde concentratie van de bestuurder waar en adviseert de bestuurder zonodig te stoppen voor een pauze
• Traffic Sign Recognition leest de verkeersborden en geeft de toegestane maximum snelheid weer in het display en helpt zo bekeuringen voor het per ongeluk overschrijden van de snelheid te voorkomen

One thought on “Vernieuwde Ford Kuga nu in de showroom

Geef een reactie