Toyota

Nieuwe Toyota Prius zet norm in zuinigheid

De vierde generatie Toyota Prius is de zuinigste een schoonste hybride die op de markt beschikbaar komt. Het volledig nieuwe platform creëert een meer betrokken rijervaring, er is sprake van een omvangrijke standaard actieve veiligheidsuitrusting en een lager verbruik. De startprijs van de nieuwe Toyota Prius ligt onder de 30.000 euro. Gedetailleerde prijsinformatie volgt in een later stadium. Medio februari wordt de Prius bij de dealer verwacht.

De nieuwe Prius is de allereerste Toyota die op het modulaire Toyota New Global Architecture (TNGA) platform staat. Hierdoor ligt het zwaartepunt lager dan voorheen, wat samen met een verhoogde carrosseriestijfheid zorgt voor een verbeterde stabiliteit en rijdynamiek.

Stekkeren overbodig
De innovatie van de Prius blijkt vooral uit zijn grondig vernieuwde hybride aandrijflijn. Hiermee is de Prius de zuinigste en schoonste hybride auto die niet extern hoeft te worden opgeladen. Met zijn efficiënte 1,8-liter VVT-i Atkinson cycle benzinemotor (98 pk/72 kW) en krachtige elektromotor (72 pk/53 kW) is de nieuwe Prius gemiddeld 21% zuiniger dan zijn voorganger*). Het gecombineerde systeemvermogen bedraagt 122 pk/90 kW. De nieuwe nikkel-metaal (NiMH) accu is kleiner en kent betere prestaties.

One thought on “Nieuwe Toyota Prius zet norm in zuinigheid

Geef een antwoord