Kia

Kia onthult officiële foto’s Sportage

Kia onthulde afgelopen donderdag de eerste officiële exterieurfoto’s van de nieuwe, vierde generatie Sportage. Die foto’s geven blijk van een vooruitstrevend nieuw design voor Kia’s succesvolle crossover. De wereldprimeur van de nieuwe Kia Sportage is weggelegd voor de Frankfurt International Motor Show (IAA), op 15 september aanstaande.

Inspiratie voor de vierde generatie Sportage werd gehaald uit de vliegtuigindustrie waar  strakke lijnen tezamen met gladde oppervlakken vaak een mooi geheel vormen. Het is deze combinatie die maakt dat de nieuwe Sportage een dynamisch en tegelijkertijd vooruitstrevend, maar toch vertrouwd karakter heeft.

Het ‘gezicht’ van de nieuwe Sportage markeert de grootste verandering in het design. De koplampen zijn niet langer geïntegreerd in de grille, maar lopen rond de hoeken van de scherp gelijnde motorkap door in de forsere wielkasten. De lager gelegen en bredere ‘tigernose’ grille, die de Sportage direct herkenbaar maakt, geeft het onderste deel van het front meer volume. Het resultaat is een indrukwekkende, solide verschijning.

All-NewKiaSportage3

En profil is de nieuwe Sportage te herkennen aan zijn sportieve styling. De vloeiende lijnen met de licht aflopende daklijn blijven behouden, maar de auto heeft een kortere overhang aan de achterzijde en een langere overhang aan de voorzijde gekregen. Dankzij de langere wielbasis, in combinatie met de strakke carrosserie heeft de Sportage een meer dynamische, gespierde look.

De smalle lichtunits van de nieuwe Sportage zijn geïnspireerd op die van het Kia Provo studiemodel uit 2013 en lopen door in een sierstrip, die over de breedte van de achterzijde loopt. De richtingaanwijzers en achteruitrijverlichting zijn nu afzonderlijk van elkaar en lager gepositioneerd. Dit zorgt voor meer visuele kracht en meer stabiliteit in het onderste deel van het design van de auto.

Het ontwerp van de nieuwe Sportage is afkomstig uit Kia’s Europese designstudio in Frankfurt, met support van de designcentra in Namyang (Korea) en Irvine (Californië, VS).

All-NewKiaSportage2

One thought on “Kia onthult officiële foto’s Sportage

Geef een antwoord