Audi

Audi introduceert nieuwe S8 Plus

05-Audi-S8-plusAudi maakt een krachtig statement met de introductie van de nieuwe Audi S8 plus. Hij staat met 605 pk en een immense trekkracht van 750 Nm borg voor nóg dynamischere prestaties en verstevigt daarmee de positie van Audi in de klasse van de premium Limousines.

“We hebben de dynamiek van onze grote Sportlimousine nog eens aangescherpt. De nieuwe S8 plus levert aanmerkelijk meer vermogen. Met die prestaties legt hij de lat in het segment op tot nu toe ongekende hoogte. Vandaar de ‘plus’ achter zijn typenaam”, zegt Prof. Dr. Ulrich Hackenberg. Hij is als lid van de Raad van Bestuur van Audi AG verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling.

01-Audi-S8-plus

06-Audi-S8-plusLichtgewichte krachtbron
De sportsedan is in hoge mate gewicht besparend geconstrueerd, onder andere door vrijwel zijn complete structuur en plaatwerk uit speciaal aluminium te vervaardigen. Dat ontwerp is gebaseerd op het Audi Space Frame concept. Zijn complete body weegt slechts 232 kilogram. Een recordwaarde in deze klasse. De ontwikkelingsafdelingen van Audi en quattro GmbH gaven de sonoor klinkende V8 biturbo motor aanzienlijk meer kracht mee. De 4.0 TFSI levert in deze versie 445 kW (605 pk) en 700 Nm trekkracht. In zogenaamde ‘overboost’ modus kortstondig zelfs 750 Nm. Dat staat borg voor een sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 3,8 seconden. Optioneel kan de gelimiteerde topsnelheid van 250 km/u worden verhoogd naar 305 km/u. De S8 plus-krachtbron krijgt onder andere aangepaste turbo-, motormanagement- en regeltechnieken mee. Er zijn ook speciale uitlaatkleppen gemonteerd. Een 8-traps tiptronic versnellingsbak brengt de power via een quattro-vierwielaandrijving met sportdifferentieel op de weg over. Het onderstel beschikt over adaptieve sportluchtvering en een special voor de S8 plus aangepaste besturing. Het optionele dynamic pakket omvat onder andere de verhoogde topsnelheid van 305 km/u, koolstofvezel versterkte keramische remmen met antracietkleurig remtangen, speciaal ontwikkelde 21 inch wielen (geschoeid met 275/35 banden) en een door quattro GmbH gemodificeerd uitlaatsysteem dat de sportieve V8 een karakteristiek geluid verleent.

03-Audi-S8-plusDesign van topniveau
De Audi S8 plus is bovendien te herkennen aan verschillende designdetails als de standaard spoiler achterop, desgewenst ook leverbaar in carbonfiber. De flapjes op de flanken en onderop de voorspoiler zijn standaard van datzelfde koolstofvezel-materiaal gemaakt. Verdere details: donker glas in de achterlichten en een glanzend zwarte, in carbon uitgevoerde diffuser. Ook de aan beide zijden dubbel uitgevoerde ovale eindpijpen van het uitlaatsysteem zijn uniek voor het model. Daarnaast kunnen kopers kiezen uit een speciaal S8-stijlpakket. Naast de gewone S8-kleuren is de auto exclusief leverbaar in de kleur floret zilver, een lak met mat effect.

07-Audi-S8-plusSportief interieur
Vanzelfsprekend versterkt het interieur het hoogwaardige en sportieve karakter van de S8 plus: het zwarte leder met Arrasrode accenten, de sportieve comfortstoelen, accenten in geborsteld aluminium, piano lak, in combinatie met een speciaal instrumentenpaneel en RVS pedalen en –voetsteun en zwart Alcantara voor het dak en de hoedenplank ronden het design-concept ook in het interieur af.

Binnenkort in Nederland
De nieuwe Audi S8 plus heeft zijn beursdebuut in september op de IAA in Frankfurt. Rond die tijd start ook de voorverkoop in Nederland. De auto wordt vervolgens eind november in Nederland verwacht. De prijzen zijn nog niet bekend.

04-Audi-S8-plus

 

One thought on “Audi introduceert nieuwe S8 Plus

Geef een reactie