Renault

Renault Twingo nu ook als automaat

De Renault Twingo Energy TCe 90 is nu ook te bestellen met de automatische EDC-versnellingsbak. Hij is een van de weinige modellen in zijn klasse die met een transmissie met dubbele koppeling wordt aangeboden. De rijeigenschappen zijn dan ook opvallend dynamisch en pittig. Dankzij de dubbele koppeling en de zes versnellingen komen de prestaties van de TCe 90 krachtbron optimaal uit de verf, terwijl het brandstofverbruik zeer gunstig blijft.

KRACHTIG EN EFFICIENT
De Energy TCe 90 is een krachtige en levendige turbomotor. De driecilinder krachtbron met directe inspuiting zit boordevol technologie die de dynamiek vergroot en het brandstofverbruik reduceert. De motortechniek is deels gebaseerd op de ervaring en knowhow die de technici van Renault in de Formule 1® hebben opgedaan.
Met een vermogen van 90 pk (66 kW) en een riant koppel van 135 Nm reageert de Energy TCe 90 in elke versnelling zeer soepel en alert op het gaspedaal. De turbomotor staat garant voor een indrukwekkende acceleratie. Ondanks zijn uitstekende prestaties is de Renault Twingo Energy TCe 90 met EDC opvallend efficiënt. Het brandstofverbruik bedraagt slechts 4,8 l/100 km en de CO2-uitstoot blijft beperkt tot 108 g/km (volgens NEDC).

VLOEIEND SCHAKELEN
Met de automatische EDC-versnellingsbak biedt de Twingo Energy TCe 90 ook optimaal comfort. De dubbele koppeling zorgt voor een vloeiende en vlotte acceleratie zonder onderbreking en verlies van trekkracht. Een geoptimaliseerd schakelprogramma zorgt voor een extra soepel schakelgedrag wat vooral van pas komt tijdens filerijden en bij lastige manoeuvres. Ook prettig is de standaard aanwezige Hill-start Assist. Dit systeem houdt de auto enkele seconden op de rem om wegrijden op een helling te vergemakkelijken voor extra comfort en veiligheid.

PRIJZEN EN UITRUSTING
De Renault Twingo Energy TCe 90 EDC staat vanaf oktober in de showroom. De prijzen beginnen bij € 14.690,- voor de uitvoering Expression. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer adaptieve frontairbags, zijairbags, elektronische stabiliteitscontrole (ESC) met tractiecontrole (ASR), led-dagrijverlichting, airco, elektrisch bedienbare voorportierruiten, een in hoogte verstelbaar stuurwiel en een in delen neerklapbare achterbankleuning. De meest omvangrijke Dynamique-uitvoering (vanaf € 16.490,-) voegt daaraan onder meer cruise control, Lane Departure Warning en lichtmetalen wielen toe.

One thought on “Renault Twingo nu ook als automaat

Geef een reactie