Ford

Ford Fiesta bestverkochte compacte auto in Europa

De Ford Fiesta was tijdens de eerste helft van 2015 de bestverkopende compacte auto in Europa. Tussen januari en juni 2015 kochten Europese klanten 173.999* Fiesta s. Dat is 3,6 procent meer ten opzichte van dezelfde periode in 2014. In juni 2015 lag de verkoop van de Fiesta met 33.646 auto’s 22,3 procent hoger dan in juni 2014, nadat in mei dit jaar nieuwe kleuren, een verbeterd brandstofverbruik en een upgrade van de styling en apparatuur werden geïntroduceerd.
Ford Fiesta
“Europeanen zijn gek op compacte auto’s en zijn bijzonder veeleisend, dus we zijn er trots op dat de Fiesta nog steeds aan de top staat,” aldus Roelant de Waard, Vice President van Marketing, Sales & Service bij Ford Europa. “Klanten kunnen nu kiezen uit meer Fiesta-modellen dan ooit tevoren, waaronder de verbeterde Fiesta ECOnetic en uitvoeringen in trendy nieuwe kleuren zoals Silver Silk.”

In Nederland is de Fiesta voor zowel de zakelijke rijder als de particulier een interessante auto. Met de nieuwe 1.5 TDCi motor, stoot de Fiesta slechts 82 gram CO2 per kilometer uit en valt daarmee in het gunstige 14% bijtellingstarief voor zakelijke rijders. Met zijn veelgeprezen onderstel en goede rijeigenschappen koppelt de Fiesta een laag brandstofverbruik aan puur rijplezier.

Tussen januari en juni dit jaar was de Fiesta in Europa over de hele linie de tweede bestverkopende auto. Ook was de Fiesta heel 2014 de bestverkopende compacte auto in Europa, voor het derde jaar op rij.

One thought on “Ford Fiesta bestverkochte compacte auto in Europa

Geef een antwoord