Seat

SEAT en Rode Kruis bundelen krachten

Voor het derde achtereenvolgende jaar hebben SEAT en het Rode Kruis de handen ineengeslagen om kwetsbare Spaanse gezinnen te helpen. De Spaanse SEAT-werknemers brachten samen meer dan 3.000 kilo niet bederfelijk voedsel en ruim 200 stuks nieuw speelgoed bijeen. Het Spaanse Rode Kruis zorgt ervoor dat deze goederen terechtkomen bij gezinnen die het hard nodig hebben.

Het speelgoed wordt door het Rode Kruis gebruikt in het speciale jeugd-speelgoedprogramma waarmee in totaal circa 30.000 kinderen worden bereikt. Het voedsel wordt verdeeld via het ‘Humanitarian Partnership for Children’s Food’. In heel 2014 hielp het Rode Kruis hiermee maar liefst 662.537 kwetsbare kinderen.

Initiatief van binnenuit
Antonio Soler, een medewerker van SEAT én vrijwilliger van het Rode Kruis, staat aan de basis van de samenwerking tussen de autofabrikant en de hulporganisatie. Drie jaar geleden startte hij de eerste inzamelingsactie onder collega’s. Inmiddels worden er goederen ingezameld bij de SEAT-fabrieken én bij diverse dealers in Spanje. Het belang dat SEAT aan het initiatief hecht, werd nog eens benadrukt door het feit dat SEAT President Jürgen Stackmann de ingezamelde goederen officieel overhandigde aan Javier Senent, Vice President van het Spaanse Rode Kruis.

Geef een reactie