Seat

Spaanse Koning bezoekt SEAT-fabriek in Martorell

De festiviteiten rondom de viering van het 30-jarig bestaan van de SEAT Ibiza hebben een nieuw hoogtepunt gehad. De Spaanse Koning Felipe VI bezocht begin deze maand de SEAT-fabriek in Martorell. Hij kreeg toekomstige modellen te zien en werd bijgepraat over de laatste investeringen van het merk. De Spaanse Koning bezocht de SEAT-fabriek in Martorell samen met onder meer Artur Mas, de Catalaanse President, José Manuel Soria, de Spaanse minister voor industrie, energie en toerisme en diverse afgevaardigden van SEAT, waaronder Jürgen Stackmann, Chairman van de Spaanse autofabrikant.
hfjfjfhgf

SEAT grootste industriële investeerder van Spanje
De Koning bezocht om te beginnen het SEAT Design Center, dé plek waar technologie en creativiteit samensmelten in de modellen van morgen. Het designcentrum is onderdeel van het Technical Center, waar in totaal 900 technici werken. SEAT is de grootste industriële investeerder van Spanje. In het Design Center had de koning een ontmoeting met prominente Spaanse zakenmensen en het topmanagement van SEAT.

Nieuwste productietechnieken
Na het Design Center bracht de Koning een bezoek aan Assembly Workshop 10, waar de succesvolle Leon en Ibiza worden geproduceerd. Eerder dit jaar liep hier de vijf miljoenste Ibiza van de band. De Koning kreeg de laatste technologische ontwikkelingen te zien, waaronder ergonomische systemen die het werk voor de fabrieksmedewerkers minder belastend maken en automatische geleiding van voertuigen voor nog meer efficiency. Koning Felipe VI sprak met diverse SEAT-werknemers en met universitair geschoolde stagiairs, die een intern opleidingsprogramma van SEAT volgen en volgend jaar in dienst treden.

Elke 30 seconden een SEAT
Martorell is de meest productieve autofabriek van Spanje. Er worden 2.100 auto’s per dag gebouwd – elke 30 seconden één. Dit jaar groeide de productie mede door het aannemen van 800 extra personeelsleden met maar liefst 13%. De auto’s uit Martorell worden geëxporteerd naar 76 landen. De totale verkopen van SEAT zijn in 2014 met meer dan 10% gestegen in vergelijking tot vorig jaar.

Vooruitblikken
De Spaanse vorst bezocht ook het Prototype Development Center: dé spil tussen R&D en productie als het gaat om de creatie van nieuwe modellen. Aansluitend werd ook de ‘Meisterbock’ aangedaan. Hier borgt SEAT de kwaliteit van zijn modellen gedurende de lancering en de productie. Het bezoek werd afgesloten in het eigen trainingscentrum, waar de Koning een plaquette onthulde.

Geef een reactie