Seat

SEAT-verkopen tot en met 3e kwartaal met 10,5 procent gestegen

SeatsSEAT blijft in 2014 groeien, met een verkooptoename van 10,5 procent aan het einde van het derde kwartaal. Het merk verkocht dit jaar 294.000 auto’s, 27.900 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit positieve momentum is het resultaat van de succesvolle Leon-verkopen. Dit jaar werden van de Leon-familie tot dusver 57,9 procent meer auto’s verkocht (115.700 auto’s). Voor de Leon ST stationwagon, die eind vorig jaar werd geïntroduceerd, ontving SEAT dit jaar al 32.700 orders. Ook de SEAT Alhambra laat een verkooptoename zien, van 21 procent, resulterend in 17.000 auto’s dit jaar.

SEAT President Jürgen Stackmann is tevreden met de verkoopresultaten. “Voor het tweede jaar op rij groeien we met meer dan tien procent en we verwachten deze trend in het vierde kwartaal te continueren. De Leon-familie is duidelijk een succes en wordt de komende maanden verder versterkt met de Leon X-PERIENCE, de exclusieve off-roadvariant.’

Verenigd Koninkrijk grootste groeimarkt
De verkopen van SEAT in West-Europa namen tussen januari tot en met september met 11,4 procent toe vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, resulterend in een marktaandeel van 2,5 procent. Het Verenigd Koninkrijk droeg het meest bij aan de groei van SEAT met 7.200 extra eenheden, tot in totaal 42.500 auto’s. Duitsland blijft voor de Spaanse autofabrikant echter de grootste markt met 63.700 SEATs tot dusver dit jaar (+11 procent), gevolgd door Spanje (52.000 eenheden, +13,1 procent).Mexico blijft SEAT’s nummer één markt buiten Europa met 15.700 orders tot dusver dit jaar.

Productie in Martorell met 12,5 procent gestegen
De autoproductie in SEAT’s belangrijkste fabriek, die in Martorell staat, is gedurende de periode van januari tot en met september 2014 met 12,5 procent toegenomen, vergeleken met afgelopen jaar. In totaal verlieten in negen maanden tijd 327.600 auto’s de productielijn, 36.400 eenheden meer dan in 2013. Deze stijging is hoofdzakelijk te danken aan de SEAT Leon. Hierdoor heeft SEAT besloten meer dan 600 extra werknemers aan te nemen en op productielijn 2 een derde shift te starten.

Geef een reactie