Venture

Gesponserd: Venturi ontwikkelt snelle schone bolide

venturi america 1De meeste mensen denken bij een auto op schone energie direct aan de op zonne-energie aangedreven voertuigen van de Technische universiteiten van Delft en Eindhoven, die tweejaarlijks meedoen met de World Solar Challenge in Australië, en daar afgelopen jaar zelfs beiden wonnen in respectievelijk de Challenge- en de Cruiser categorieën. Slechts weinigen denken aan bijvoorbeeld een Monegask bedrijfje, dat dan weer op een heel ander vlak een bijdrage levert aan de ontwikkeling van voertuigen op schone energie. Jammer, want Venturi, het bedrijf in kwestie, heeft in samenwerking met de Universiteit van Ohio een auto ontwikkeld die niet alleen energie-schoon is, maar ook nog eens snel en bovenal, erg mooi!

Met een maximum snelheid van 220 km/h doet de Venture America niet onder voor welke luxe wagen dan ook. En als je de uitstraling bekijkt, zal de Venture America zeker niet onder doen voor bijvoorbeeld een Lamborghini, Ferrari of een Bugatti! Venturi is het bewijs dat Monaco niet zomaar een dwergstaatje is met casino’s en een jachthaven, maar meer in haar mars heeft dan alleen vermaak en entertainment. Hoewel de Venturi America daar toch wel een beetje toe kan worden gerekend, want een ritje in de Venturi America is meer dan alleen maar transport van A naar B.

Het Monegaskisch Venturi laat zien dat schone energie erg goed samen gaat met prestaties en design en we kunnen niet wachten tot deze chique bolide ook in ons eigen land te koop zal zijn. Met ruim 400 PK heeft de Venture America een krachtige motor binnen de actieradius van 250 kilometer meer dan genoeg in zijn mars heeft om het straatbeeld op een positieve manier te verblijden. Een mooi staaltje vakmanschap uit het met luxe gezegende Monaco.

Dit artikel is gesponsord door Principauté de Monaco, maar bevat onze onhankelijke visie.

Geef een antwoord