Skoda

Prêt-à-porter: nieuwe ŠKODA Fabia debuteert samen met nieuwe Fabia Combi in Parijs

02-140924-SKODA-Fabia-in-Paris-001De compleet nieuwe ŠKODA Fabia viert op de Autosalon van Parijs (2 t/m 19 oktober 2014) een dubbele wereldpremière: als Hatchback én als Combi. Met een modern, dynamisch en strak design vol emotie is de nieuwe ŠKODA Fabia klaar voor de catwalk. De derde generatie is zuiniger dan ooit en biedt innovatieve veiligheidssystemen, comfort en infotainmentsystemen die normaliter alleen in grotere auto’s zijn te vinden. De bagageruimte is met 330 liter de grootste in zijn klasse. Met de dubbele Fabia première gaat ŠKODA geavanceerd en op volle kracht door met het grootste modellenoffensief ooit.

Na de ŠKODA Octavia is de ŠKODA Fabia het bestverkopende ŠKODA model met in totaal bijna 3,5 miljoen geproduceerde exemplaren sinds 1999. Zijn uitzonderlijke kwaliteiten maken het één van de meest populaire auto’s in zijn klasse. En nu zet de compleet nieuwe derde generatie van deze compacte lieveling opnieuw de standaard.

“De nieuwe ŠKODA Fabia is, in ieder opzicht, meer auto en biedt zowel innovatieve technologie als een strak design vol emotie”, aldus ŠKODA CEO Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. “Een geweldige auto voor hart en verstand, ideaal voor de moderne, stedelijke mobiliteit van vandaag. Wij zijn ervan overtuigd dat de nieuwe Fabia een volgend hoofdstuk in het succesverhaal van dit model zal schrijven, nieuwe klantengroepen voor zich zal winnen en, als een belangrijke pijler van onze groeistrategie, de reputatie van het merk op de internationale markten verder zal versterken”, aldus Vahland.

VisionC
De nieuwe ŠKODA Fabia laat als eerste productiemodel zien hoe de ontwerprichting van ŠKODA is geëvolueerd naar een expressiever en krachtiger design. Voor de eerste keer hebben de ŠKODA ontwerpers designelementen van het  spectaculaire VisionC designmodel in serieproductie gebracht. Tegelijkertijd zijn er ook invloeden van ŠKODA Motorsport zichtbaar. De aanzienlijk scherpere looks van de Hatchback en de Combi benadrukken de heldere als kristal geslepen vormen, duidelijke lijnen en een hoge mate van precisie en detail. De nieuwe Fabia en Fabia Combi tonen gebalanceerde, evenwichtige proporties en zijn 90 mm breder en 31 mm lager dan hun voorgangers. Bovendien imponeren ze met een breed scala aan personaliseerbare functies – zowel voor het exterieur als het interieur.

Compacte auto met de nieuwste technologie 
Een primeur is de nieuwe MirrorLink™ technologie, waarmee smartphone apps eenvoudig aan de Fabia gekoppeld en bediend kunnen worden. Dankzij de nieuwe motoren (vier benzine en drie diesels), een verlaagd gewicht – de lichtste uitvoering weegt 980 kg – en een verbeterde aerodynamica, is de nieuwe ŠKODA Fabia tot 17 procent zuiniger. De meest efficiënte ŠKODA Fabia komt in 2015, wanneer de Greenline verschijnt met de 55 kW (75 pk) 1.4 TDI. Deze heeft een dieselverbruik van slechts 3,1 l/100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van slechts 82 g/km.

De nieuwe ŠKODA Fabia beschikt over innovatieve veiligheid- en assistentiesystemen die nu toe enkel voorbehouden waren aan auto’s uit duurdere segmenten. Voor het eerst beschikbaar in een Fabia is de Front Assistant met geïntegreerde noodremfunctie en de de Multi-Collision Brake. De Front Assistant maakt gebruik van een radarsensor de voortdurend de afstand meet tussen de Fabia en de voorligger. Wanneer de afstand te klein wordt, grijpt de assistent met een steeds hogere intensiteit in om een botsing te voorkomen – van optische en akoestische waarschuwingsignalen tot korte rembewegingen en een automatische noodstop. De Multi-Collision Brake vermindert het risico dat het voertuig wordt betrokken bij een botsing direct na een ongeval. Wanneer het systeem op de weg waar de Fabia rijdt een aanrijding detecteert, schakelt het automatisch de remmen in.

De nieuwe Fabia heeft ook andere, slimme veiligheidssystemen: Driver Activity Assistant (vermoeidheidsdetectie), Hill-Hold Control en een elektronische bandenspanningsmeter. Voor meer comfort zijn er opties als KESSY (Keyless Entry Start en exit SYsteem), parkeersensoren voor en achter en een groot panoramisch glazen dak. Tegelijkertijd imponeert de nieuwe ŠKODA Fabia met veel ruimte, nog meer functionaliteit en 19 Simply Clever oplossingen.

 

Geef een reactie