Nissan

De Nissan GT-R keert terug naar de Nordschleife

LavoitureNissanGT-R2De Nissan GT-R keert terug naar de Nordschleife voor de 24-uursrace van de Nürburgring. Het evenement, dat op 21 en 22 juni plaatsvindt, is de ultieme test van mens en machine. Drie GT-R NISMO GT3’s verschijnen aan de start. In de loop der jaren reden talloze Nissans op de Nordschleife op jacht naar het ronderecord. De Nissan GT-R NISMO is de recentste en zette een tijd van slechts 7 minuten en 8,.679 seconden. Achter het stuur zat Michael Krumm, die ook meerijdt tijdens de 24-uursrace van de Nürburgring. Voor die race verschijnen het Nissan GT Academy Team RJN en Schulze Motorsport aan de start. 

LavoitureNissanGT-R6Nummer 80
Nick Heidfeld, jurylid tijdens de Duitse GT Academy, rijdt in de GT-R NISMO GT3 met nummer 80. Dit nummer staat voor de tachtigste verjaardag van Nissan. Een van Heidfelds teamgenoten is de Duitse GT Academy-winnaar Florian Strauss. Dit wordt pas zijn vierde internationale race. Het team bestaat verder uit nog twee winnaars van de GT Academy: Lucas Ordonez en Alex Buncombe. ‘Ik vind het fantastisch dat ik mijn rol in de GT Academy kan uitbreiden van jurylid tot coureur tijdens de 24-uursrace van de Nürburgring’, aldus Heidfeld. ‘Het is geweldig om iemand die ik zelf mede uitgekozen heb als winnaar van de GT Academy als teamgenoot te hebben. Het is een goede kans om de begeleiding voort te zetten op de Nordschleife. Samen met Alex en Lucas tackelen wij een van de mooiste en uitdagendste circuits ter wereld.’ 

LavoitureNissanGT-R3Schulze Motorsport
De Nissan GT-R NISMO GT3 van Schulze Motorsport draagt het nummer 30, gelijk aan het aantal jaren dat NISMO bestaat. De auto is ontwikkeld door een speciaal team van NISMO, dat speciaal uit Japan naar Duitsland komt voor dit evenement. Michael Krumm en Kazuki Hoshino, coureurs uit de Super GT-klasse, vormen een team met NISMO Global Exchange-coureur Katsumasa Chiyo en Tetsuya Tanaka, die een vaste gast is op de Nürburgring.
‘Met een Nissan GT-R over de Nürburgring jagen is puur plezier’, vertelt Krumm. ‘Ik wacht al een aantal jaar op een kans als deze en we lijken een goede kans op succes te hebben. Er kan van alles gebeuren op de Nordschleife. We hebben ook een portie geluk nodig. Voor de jonge coureurs in ons team is het een grote uitdaging. De Nordschleife is het uitdagendste circuit ter wereld. Als je daar eventuele regen en mist bij optelt, wordt het erg verraderlijk. Maar ik weet zeker dat ze goed zullen presteren. Ze zijn immers allemaal optimaal klaargestoomd door Nissan en NISMO.’ 

LavoitureNissanGT-R5Virtuele ster
De derde GT-R, ook van Schulze Motorsport, wordt bestuurd door nóg een ster uit de virtuele wereld: de maker van Gran Turismo, Kazanori Yammauchi. De winnaar van GT Academy in 2009, Jordan Tresson, is zijn teamgenoot. 

‘De 24-uursrace van de Nürburgring is een bijzonder evenement voor Nissan’, zegt Darren Cox, Global Head van Brand, Marketing & Sales bij NISMO. ‘Iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van GT-R en de NISMO GT-R is bijzonder trots om deel te nemen aan deze race. Het is belangrijk om de fans te laten zien dat onze productieauto’s en raceauto’s duidelijke verwantschap hebben.’

Geef een reactie