Nissan

Elektrische besteller van Nissan op de Autosalon van Genève

LavoitureNissanGTR2De grootste Crossover-familie. De meest ruime elektrisch aangedreven bestelauto. De krachtigste GT-R ooit. Nissan laat zich op alle fronten gelden tijdens de 84e Autosalon van Genève. Na de lancering van de nieuwe X-TRAIL en QASHQAI krijgt Nissans leidende positie in het segment van de Crossovers wederom een stevige impuls: in Genève staat de volgende vernieuwing al klaar.

Op de Zwitserse autoshow toont Nissan uiteenlopende innovaties: de productieversie van de elektrische e-NV200 maakt zijn werelddebuut en de minstens zo opmerkelijke GT-R Nismo beleeft zijn Europese première. Kenmerkend voor de modellen die de fabrikant toont, is de mix van gepassioneerd design, intelligente techniek en innovatie. Langs deze drie lijnen zet Nissan stevige stappen richting de toekomst.

LavoitureNissanGTR1Europese groei
Nissan doet het goed in Europa. De Europese productie van personenauto’s, Crossovers en lichte bedrijfsauto’s ligt in 2014 hoger dan ooit. Dat is het resultaat van de lancering van nieuwe modellen en de onafgebroken aandacht voor innovatie. Onder meer de nieuwe QASHQAI en de e-NV200 zorgen ervoor dat de Europese productie groeit. En er komt meer. Vorig jaar produceerde Nissan ongeveer tachtig procent van de in Europa verkochte voertuigen in een van de Europese fabrieken in Groot-Brittannië, Spanje en Rusland. Nissan maakt al dertig jaar auto’s in Europa. Inmiddels heeft Nissan meer dan 10 miljoen auto’s in Europa geproduceerd.

Nieuwe X-TRAIL
De nieuwe X-TRAIL maakt nu deel uit van Nissans omvangrijke Crossover-familie. Hij combineert geavanceerde 4×4-capaciteiten met tal van kwaliteiten op het gebied van design en techniek die zo kenmerkend zijn voor Nissans Crossovers. De X-TRAIL introduceert een aantal vernieuwingen in het segment, zoals de bi-led-koplampen, Nissan Safety Shield en de nieuwe versie van het geïntegreerde navigatie- en entertainmentsysteem NissanConnect.

Dankzij het Common Module-platform van de Alliantie Renault-Nissan biedt de X-TRAIL sterk verbeterde gebruiksmogelijkheden, een interieur in zogenoemde theateropstelling, een verschuifbare tweede zitrij en een geheel geïntegreerde derde zitrij met meer hoofd- en beenruimte.

LavoitureNissanGTR3Productieversie e-NV200
Nissan is vastbesloten om aan de leiding te blijven in het segment van elektrisch aangedreven voertuigen. In mei start de verkoop van de e-NV200, een volledig elektrische bestelauto. De nieuwkomer brengt een voor deze klasse ongekend rijcomfort, plus emissievrije kilometers en extreem lage gebruikskosten.
De e-NV200 combineert het beste van twee met onderscheidingen overladen Nissans: de elektrische aandrijftechniek van de LEAF (in 2011 gekozen tot Auto van het Jaar) en de ruimte van de NV200 (in 2010 gekozen tot International Van of the Year). Met deze genen is de e-NV200 klaar voor een revolutie in stedelijk vervoer. Zonder lokale emissie of geluidsoverlast brengt hij goederen en mensen naar hun bestemming. De e-NV200 komt beschikbaar als bestelauto en vijfzitter.

GT-R Nismo: 441 kW
De Nissan GT-R Nismo beleeft zijn Europese debuut als productiemodel. De imposante auto is de meest geavanceerde productiesportauto die de fabrikant ooit bouwde. Op de befaamde Nordschleife van de Nürburgring werd hij geperfectioneerd – de GT-R Nismo is er recordhouder voor in serie geproduceerde auto’s. De 3,8-liter V6-motor met dubbele turbo is door Nismo-technici onder handen genomen en levert niet minder dan 441 kW. Samen met de verbeterde stroomlijn die honderd kilo extra downforce oplevert en het in Europa getunede onderstel is het resultaat de opmerkelijkste GT-R.

LavoitureNissanGTR4Nieuwe QASHQAI
De nieuwe QASHQAI onderstreept Nissans toonaangevende positie in het Crossover-segment. Zo biedt hij een reeks technologieën die voor het eerst in deze categorie beschikbaar zijn, zoals Nissan Safety Shield – een pakket veiligheidsvoorzieningen die gezamenlijk de best denkbare bescherming bieden in de industrie – en de nieuwste NissanConnect met smartphone-integratie.

De productie voor Europa vindt plaats in de fabriek in het Engelse Sunderland, waar Nissan vorig jaar meer dan een half miljoen voertuigen produceerde.

Geef een antwoord