Lamborghini

Wereldwijde verkooptoename Lamborghini in 2013

Automobili Lamborghini S.p.A. kijkt tevreden terug op 2013. Met 129 dealers in 46 landen noteerde Lamborghini afgelopen jaar een toename in het aantal afgeleverde auto’s van bijna 2%, tot 2.121 eenheden (2012: 2.083). Daarmee presteerde Lamborghini in het segment van de supersportwagens bovengemiddeld goed. Bovendien wist Lamborghini zijn verkopen in 2013 gelijkwaardig te spreiden over de drie regio’s waar het merk vertegenwoordigd is: 34% in EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika), 36% in Amerika en 30% in de Azië-Pacific regio.

LamborghiniDankzij de Aventador was 2013 voor Lamborghini het meest succesvolle jaar in de geschiedenis van het merk wat V12-verkopen betreft. 1.001 Aventadors met de sublieme twaalfcilinder achterin vonden hun weg naar een nieuwe eigenaar (922 in 2012, +9%). Tweeënhalf jaar na de marktlancering van het model is de orderportefeuille voor de Coupé en Roadster voor de komende 12 maanden nog steeds goed gevuld.

Daarnaast onderstreepte de Lamborghini Gallardo in zijn laatste productiejaar nogmaals zijn grote populariteit met 1.120 verkochte exemplaren in 2013 (1.161 in 2012). Met een totale productie van 14.022 auto’s is de Gallardo ‘by far’ het meest succesvolle model ooit van Lamborghini.

In Nederland zag Lamborghini Leusden de succesvolle verkopen van het merk wereldwijd ook doorvertaald in de nationale resultaten. Afgelopen jaar verkocht de exclusieve Lamborghini-distributeur voor Nederland acht nieuwe auto’s en mocht het supersportwagenmerk zich in een groeiende belangstelling verheugen. Waarmee Lamborghini in Nederland weer helemaal terug op de kaart staat.

Geef een antwoord