Mazda

MAZDA CX-3 MODELJAAR 2020

Vanaf volgende maand staat er een vernieuwde versie van de Mazda CX-3 in de Nederlandse showrooms. Als onderdeel van de succesvolle reeks CX-modellen van Mazda was het nodig om naast de CX-5 ook de CX-3 een update te geven en dat wordt gedaan met een speciale versie, de Sport Selected, die vanaf nu al te bestellen is in een gelimiteerde oplage  van 300 stuks.

Vanwege de komst van de geheel nieuwe CX-30 en een update van de CX-5 in april 2020 met onder andere cilinderuitschakeling en rijkere standaarduitrusting wordt nu ook de CX-3 voorzien van een kleine modeljaar update.

De belangrijkste wijziging betreft cilinderuitschakeling op de Skyactiv-G motor. Door deze toevoeging is de COemissie verlaagd naar 140 g/km*, resulterend in een zuiniger energielabel C. De Mazda CX-3 is vanaf juli tijdelijk alleen beschikbaar als handgeschakelde Sport Selected voor een prijs van € 25.990,- rijklaar of € 399,- per maand met Mazda Private Lease** (prijsstelling per 1 juli 2020 WLTP) in de kleuren Arctic White, Jet Black, Deep Crystal Blue, Machine Gray en het populaire Soul Red Crystal.

De vernieuwde CX-3 Sport Selected is standaard voorzien van 18-inch lichtmetalen velgen, privacy glass, stoelverwarming vóór, climate control, licht- en regensensor en een 7-inch multimediasyteem. Apple Carplay en/of navigatie zijn als optie verkrijgbaar.

De Skyactiv-G 150 AWD en Skyactiv-D 116 komen niet meer beschikbaar in de CX-3. Luxere uitvoeringen van de CX-3, de kleur Polymetal Gray en de versies met een automatische zestraps versnellingsbak worden eind 2020 verwacht. Meer informatie hierover volgt later in 2020.

Bij zijn introductie in 2015 was de Mazda CX-3 de benchmark voor een nieuw type crossover SUV dat de grenzen in zijn segment verlegde. Met onder andere een Red Dot Award in 2015 als waardering voor zijn design wist de CX-3 in Europa zich te positioneren als het op één na populairste model in het gamma van Mazda. Ook in Nederland is de CX-3 populair met inmiddels bijna 10.000 verkochte eenheden sinds de introductie van het model in 2015.

*    De vermelde WLTP waarden voor het gecombineerde brandstofverbruik en de CO2 emissie zijn gemeten volgens de nieuwe WLTP-testmethodiek.

**   Mazda Private Lease wordt onder het Keurmerk Private Lease aangeboden door Mazda Leasing. Het tarief is gebaseerd op een looptijd van 60 maanden en 10.000 km/jaar incl. rente, afschrijving, reparaties, onderhoud, banden, wegenbelasting, verzekering o.b.v. zes schadevrije jaren, pechhulp en BTW. Meerprijs kilometers € 0,1340 en minderprijs kilometers € 0,0682. Het maandbedrag is exclusief brandstof en eventuele opties.

Geef een antwoord