Maxus Logo
Maxus

Belgische Alcomotive groep wordt exclusieve distributeur van het merk Maxus voor de Nederlandse en Duitse markt

De Belgische Alcomotive groep (onderdeel van de Alcopa holding, waarvan het jaarverslag onderaan is bijgesloten) is vandaag een belangrijke internationale speler in de markt van distributie van auto’s en motorfietsen. Maxus is het eerste Chinese merk dat in Europa haar activiteiten wilt uitbouwen. Daarvoor kiest het Alcomotive, met een indrukwekkende staat van dienst van 85 jaar autodistributie. Samen met SAIC (de moedermaatschappij van Maxus) wordt de juiste kennis en know-how gebundeld om van Maxus een succes te maken.

Zo heeft Alcomotive recent nog 2 succesverhalen geschreven; in 2011 blies het nieuw leven in het Zuid-Koreaanse SsangYong en met succes, want Alcomotive is nu verantwoordelijk voor het grootste SsangYong-volume in Europa. In 2017 werd het motormerk Benelli nog aan de Alcomotive portfolio toegevoegd in 4 landen. Ook met de gevestigde waarden (o.a. Hyundai, Suzuki, SYM, Derbi,…) toont Alcomotive haar expertise in een concurrentiële marktomgeving. Vorig jaar werd andermaal een mijlpaal gezet, want Alcomotive nam met Maxus voor het eerst een Chinese speler op in zijn portefeuille.

Internationale speler met portfolio van 11 merken

Alcomotive is overigens niet alleen actief op de markt van personenwagens en bedrijfswagens, maar is ook historisch gezien een belangrijke speler op vlak van gemotoriseerde  tweewielers. De groep telt ongeveer 370 medewerkers en distribueert  momenteel 10 merken (met Maxus erbij 11) waaronder vijf  autoconstructeurs (Hyundai, Suzuki, SsangYong, Maxus en Isuzu) en zes tweewielfabrikanten (Peugeot Scooters, Suzuki, Benelli, SYM, Derbi en Askoll). Jaarlijks worden ongeveer 44.000 vierwielers en 40.000 tweewielers verkocht in acht markten (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Polen, Zwitserland en Portugal), wat goed is voor een totale omzet van 1.000 M euro. Recentelijk werd er een joint-venture aangekondigd met de Spaanse Bergé-groep, om zo de concurrentiepositie te verstevigen.

Maxus is onderdeel van de belangrijkste Chinese automotive groep SAIC

Maxus  is een onderdeel van het Chinese concern SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation) waartoe ook de merken Roewe en MG behoren. SAIC is op de Chinese markt de belangrijkste automotive groep en wereldwijd is het de 7e speler op de markt, want SAIC verkocht in 2019 maar liefst 7,05 miljoen voertuigen.

Story image

Nieuwe Maxomotive organisatie bouwt op ervaring

De Alcomotive groep heeft veel ervaring met het distribueren van de producten die door Aziatische merken worden gebouwd. Die expertise wordt nu aangewend om de voertuigen van een Chinese constructeur op de Europese markt te lanceren. Alcomotive engageerde zich immers om Maxus via de nieuwe Maxomotive organisatie te verdelen in België, Luxemburg , Zwitserland, Duitsland en nu ook in Nederland

De Maxus-voertuigen zullen in Nederland worden verkocht via een dealernetwerk  dat momenteel met ca.20 verkoop- en servicepunten het Nederlandse grondgebied bijna volledig afdekt. Het betreft professionele dealers met veel ervaring in bedrijfswagens. .   Met het interessante gamma elektrische voertuigen richt Maxus zich voornamelijk op gemeentelijke bedrijven, logistieke bedrijven met bovenal veel “lastMile delivery” en niet te vergeten bedrijven die zich ook ecologisch willen profileren. Een belangrijke troef van Maxus is het uitstekende garantiepakket van 5 jaar ( 8 jaar op de batterij) en 5 jaar Road Assistance.

Geef een antwoord