Seat

SEAT en CUPRA lanceren elektro-offensief

Voor SEAT en CUPRA wordt 2020 het jaar van de elektrificatie. Na de presentatie van de nieuwe generatie van de SEAT en CUPRA Leon, waarvan ook plug-in hybrideversies beschikbaar komen, is vandaag ook de productieversie van de CUPRA Formentor onthuld. De Formentor is het eerste model dat exclusief door CUPRA is ontworpen en dat eveneens als plug-in hybride leverbaar wordt.

De plug-in hybridemodellen van SEAT en CUPRA hebben alle een elektrisch bereik tot zestig kilometer en een CO2-uitstoot van minder dan 50 g/km. Moederbedrijf SEAT wil tegen 2050 een CO2-neutrale onderneming zijn: zowel de auto’s als de fabrieken zullen dan per saldo geen CO2 meer uitstoten.

2019 was het beste jaar ooit in de geschiedenis van SEAT, aldus SEAT-president ad interim Carsten Isensee tijdens de online persconferentie. “We waren het snelst groeiende volumemerk in Europa en realiseerden voor het derde achtereenvolgende jaar een stijging met dubbele cijfers, en dat bij een krimpende markt.”

SEAT vice-president voor Sales en Marketing en CUPRA CEO Wayne Griffiths wees erop dat de afgelopen twee jaren van CUPRA ‘spectaculair’ zijn geweest. “Sinds CUPRA als zelfstandig merk is geïntroduceerd, hebben we in deze periode al 40.000 auto’s verkocht. Het merk is een belangrijke motor achter het succes van het SEAT-concern.”

Zes modellen tegen 2021

De productie van de nieuwe SEAT Leon 5-deurs hatchback en Sportstourer is inmiddels gestart in Barcelona. Daar bouwt CUPRA vanaf halverwege dit jaar ook de CUPRA Leon en in de tweede helft van 2020 tevens de CUPRA Formentor. De nieuwe hybridemodellen van SEAT en CUPRA worden dit jaar vergezeld door de Tarraco PHEV, de honderd procent elektrische Mii electric en de eveneens elektrische el-Born.

CUPRA, sterker dan ooit

Na het consolideren van de organisatiestructuur en de recente opening van het nieuwe hoofdkantoor nabij Barcelona, presenteert CUPRA nu haar eerste eigen model: de CUPRA Formentor. De Formentor is de eerste volledig zelf ontwikkelde auto van CUPRA. Het model staat in de tweede helft van het jaar in de showroom en komt beschikbaar als hybride of met een verbrandingsmotor. Deze hoogwaardige CUV (crossover utility vehicle) combineert het kenmerkende DNA van CUPRA met het design en de sportiviteit die onlosmakelijk bij het merk horen.

Geef een antwoord