Audi

Audi verandert e-tron in virtual reality-platform op CES

Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas onthult Audi virtual reality voor op de achterbank. In de nabije toekomst kunnen passagiers films, computerspellen en andere interactieve content nog realistischer meemaken met behulp van VR-brillen. Het systeem reageert op de bewegingen van de auto. Als die een rechterbocht neemt, dan doen de achterpassagiers dat ook, in bijvoorbeeld een virtueel ruimteschip.

In Las Vegas demonstreert Audi de futuristische technologie met Marvel’s Avengers: Rocket’s Rescue Run, een virtual reality-beleving door Disney Games & Interactive Experiences. Op de beursvloer kunnen bezoekers op de achterbank van een Audi e-tron een VR-bril opzetten, waarna ze naar de ruimte worden getransporteerd. De e-tron speelt daarin de rol van een ruimteschip dat wordt bestuurd door Rocket, een Guardians of the Galaxy-personage dat eind april te zien is in de Marvel Studios-film ‘Avengers: Endgame’. Samen met hem vliegen gebruikers door een asteroïdengordel, waarbij de bewegingen van de auto worden gevolgd door het ruimteschip. Accelereert de e-tron, dan versnelt het schip. Neemt de e-tron een rechterbocht, dan draait het schip eveneens die kant op.

Nieuwe vorm in-car entertainment

Audi wil de nieuwe vorm van in-car entertainment zo snel mogelijk op de markt brengen. Via Audi Electronics Venture GmbH – dat de virtual reality-technologie heeft ontwikkeld – heeft de fabrikant een aandeel in de startup holoride. Het bedrijf gaat het systeem aan andere automerken en contentontwikkelaars beschikbaar stellen.

Mogelijkheden eindeloos

De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos. Het VR-systeem kan worden gebruikt voor arcadespelletjes, onderwatertochten, ruimteavonturen, excursies door historische steden en educatieve reizen door menselijke aderen. Via holoride kunnen ontwikkelaars een software development kit krijgen, die informatie uit de boordcomputer koppelt aan virtuele omgevingen. Omdat de visuele beelden in de VR-bril en de bewegingen van de auto gesynchroniseerd zijn, is er minder kans op wagenziekte bij het kijken naar films, series of presentaties.Volgens holoride is het mogelijk om deze nieuwe vorm van entertainment binnen nu en drie jaar op de markt te brengen, gebruikmakend van standaard VR-brillen. Op de lange termijn zouden, door ontwikkelingen op het gebied van car-to-X-infrastructuur, bepaalde verkeerssituaties onderdeel kunnen worden van de ervaring. Zo zou het stoppen voor een stoplicht een onverwacht obstakel in een spel kunnen oproepen.

Samenwerking Marvel Studios

Audi en Marvel Studios werken samen sinds de introductie van het Marvel Cinematic Universe, beginnend met de Audi R8 in de film Iron Man uit 2008. Voor de virtual reality-demo op de CES hebben Audi, Disney Games & Interactive Experiences de toepassing Marvel’s Avengers: Rocket’s Rescue Run gecreëerd.

Geef een antwoord