Porsche

‘Best of Show’ voor Porsche Classic Partner Enter

Tijdens de meest recente editie van het Concours d’Elégance Paleis Het Loo is een door Porsche Classic Partner Enter gerestaureerde Porsche 911 T uit 1968 uitgeroepen tot ‘Best of Show’. Bij het Concours d’Elégance werden circa 70 klassieke auto’s uit binnen- en buitenland door een internationale vakjury beoordeeld op elegantie, originaliteit, restauratie en presentatie.

De winnende Porsche 911 T, eigendom van Mark Geessink, is een tamelijk zeldzame Short Wheel Base coupé-uitvoering. Dit exemplaar dateert van 28 februari 1968 en onderging in Enter een complete ‘nut and bolt’ restauratie onder de vaardige handen van Porsche 911-expert Edwin Lammertink en zijn team. De auto werd in Apeldoorn gepresenteerd in perfecte staat, met de originele motor (een 2,0-liter 6-cilinder met 109 pk) en in de originele ‘Burgundrot’-lak.

Over het Concours d’Elégance

Het Concours d’Élégance Paleis Het Loo heeft zich sinds de eerste editie in 1999 ontwikkeld tot hét internationale autoconcours voor klassieke en exclusieve auto’s. Op het programma stond deze keer onder meer een college over Porsche door tweevoudig Le Mans-winnaar Gijs van Lennep en de beroemde Nederlandse auto-ontwerper Harm Lagaaij.