Audi

Audi A8 meest innovatieve auto van 2018

De Audi A8 is uitgeroepen tot meest innovatieve auto van 2018. Bovendien is Audi verkozen tot meest innovatieve premiummerk in de categorie ‘Autonoom rijden en veiligheid’. Dat is het oordeel van het ‘Center of Automotive Management’ en PricewaterhouseCoopers AG, die gezamenlijk de ‘Automotive Innovations Award’ uitreiken.

De overwinning voor de Audi A8 is een erkenning voor de talrijke innovaties die het vlaggenschip van Audi herbergt. De actieve demping eindigde bovenaan. Bij een naderende aanrijding van opzij beperkt die de risico’s voor de inzittenden door de carrosserie kort voor de impact enkele centimeters te verhogen. De uitstapwaarschuwing, laser scanner en de HD Matrix LED-koplampen met Audi laser licht bezorgden de grote limousine eveneens belangrijke punten.

Meest vooruitstrevend in autonoom rijden

Voor het toekennen van de onderscheiding van meest innovatieve premiummerk in de categorie ‘Autonoom rijden en veiligheid’ bleken de vierdeurs designstudie Audi Aicon en de rijassistentiesystemen in de Audi A8 van doorslaggevend belang. De futuristische conceptauto is volledig ontwikkeld voor autonoom rijden en moet het daarom zonder een stuur en pedalen stellen.

Met de ‘Automotive Innovations Award’, in 2018 voor de zevende maal georganiseerd, worden de meest innovatieve autofabrikanten en toeleveranciers onderscheiden. Dit jaar werden in totaal 1.296 innovaties van alle bekende automerken beoordeeld.

Geef een antwoord