Citroën

De Nieuwe C4 Cactus, comfortabele hatchback met unieke persoonlijkheid

Citroën onthult de Nieuwe C4 Cactus, zijn nieuwe compacte hatchback. De C4 Cactus is op vele punten verbeterd en voorzien van de vereisten in het segment voor wat betreft technologie en motoren. Tegelijkertijd blijft hij opvallen met zijn unieke persoonlijkheid en comfort. Het ontwerp is uiteraard weer uitgesproken en modern en heeft aan status gewonnen. Het interieur van de Nieuwe C4 Cactus voorziet de inzittenden van ongeëvenaard comfort. De Nieuwe C4 Cactus biedt het Citroën Advanced Comfort®-programma en is het eerste model in Europa met een veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions™ (PHC) waarmee het ‘zwevend tapijt’-effect voor een breed publiek toegankelijk wordt. Bovendien is de Nieuwe C4 Cactus de eerste auto ter wereld met Advanced Comfort Seats. De Nieuwe C4 Cactus biedt met zijn unieke persoonlijkheid het nieuwste van het nieuwste op het gebied van topcomfort en is klaar om de markt in het eerste kwartaal van 2018 te veroveren.

Na de introductie van de C3 in 2016 en het SUV-offensief in 2017 met de C3 Aircross en de C5 Aircross [in China], gaat Citroën nu een stap verder met het uitrollen van zijn productoffensief en weet het merk de wereld wederom te verrassen met zijn nieuwe compacte hatchback, de Nieuwe C4 Cactus. Dit nieuwe model zorgt voor originaliteit in het C-segment door de unieke persoonlijkheid van de C4 Cactus te combineren met het comfort van de C4. De Nieuwe C4 Cactus is daarnaast voorzien van 12 rijhulpsystemen, 3 connectiviteitssystemen, motoren van de nieuwste generatie, en een prestigieus design.

De Nieuwe C4 Cactus biedt inzittenden met zijn moderne en aparte design een totaal nieuwe beleving van welzijn. Daarvoor heeft Citroën voortgebouwd op zijn technologische erfgoed op het gebied van innovatieve veersystemen om die voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Zo is de Nieuwe C4 Cactus het eerste model in Europa dat wordt uitgerust met een veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions™ (PHC), en de eerste auto ter wereld met Advanced Comfort Seats, die ongeëvenaard zit- en rijcomfort bieden.

De Nieuwe C4 Cactus is:

EEN HATCHBACK MET EEN UNIEKE PERSOONLIJKHEID EN EEN UITGESPROKEN STIJL
De Nieuwe C4 Cactus brengt zijn unieke karakter op natuurlijke wijze tot uiting door middel van een nieuw, gedurfd en expressief front, gerestylede zijpanelen en portieren en een achterzijde die op stijlvolle wijze wordt geaccentueerd door de led-achterlichten met 3D-effect die doorlopen in de achterklep. Vanwege zijn slim bemeten en royale vormen waaraan het carrosserieontwerp zijn pure karakter te danken heeft, breekt hij radicaal met de traditionele, strenge normen van het segment. Met zijn compacte afmetingen en wielbasis van 2,60 m heeft hij een dynamisch en wendbaar karakter, terwijl de binnenruimte volgens de norm van het segment is gebleven. Hij heeft de bekende grafische Citroën-elementen die de carrosserielijnen benadrukken, waaronder Airbumps® onderaan de portieren, een doorlopend glazen taillelijn, een optisch zwevend dak, een voorzijde met een over twee niveaus verdeelde lichtsignatuur en led 3D-achterlichten. Er kan worden gekozen uit 31 personaliseringsmogelijkheden voor het exterieur met negen carrosseriekleuren en vier Color Packs met fraaie kleurnuances waarmee de klant zijn auto helemaal naar wens kan maken. Het strakke, functionele en overzichtelijke interieur biedt rust. Er zijn maar liefst vijf aparte interieurstijlen leverbaar die allemaal licht, zacht en verfijnd zijn.

DE ULTRACOMFORTABELE HATCHBACK: EEN NIEUWE, BETAALBARE DIMENSIE
De Nieuwe C4 Cactus tilt comfort in een auto naar een hoger niveau. Zo heeft de Nieuwe C4 Cactus alle elementen van het Citroën Advanced Comfort®-programma en is hij als eerste model in Europa voorzien van de nieuwste technologieën die modern comfort waarborgen. Het rijcomfort is van het allerhoogste niveau dankzij het voor Europa gloednieuwe veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions™ (PHC), die oneffenheden in het wegdek filtert en de passagiers het gevoel geeft op een zwevend tapijt te zitten. Het is ook de eerste auto ter wereld met de nieuwe Advanced Comfort Seats van topkwaliteit, die de ultieme, comfortabele zithouding bieden. Ook met geluidsisolatie en voorzieningen voor het dagelijks gebruik maakt de Nieuwe C4 Cactus een grote sprong voorwaarts. Rust en ontspanning bieden 12 rijhulpsystemen en 3 connectiviteitssystemen. Krachtige en efficiënte motoren zorgen voor veel rijplezier en gemoedsrust achter het stuur.

“Citroën wil toonaangevend worden op het gebied van comfort en als allround merk dit topcomfort bereikbaar maken voor zoveel mogelijk mensen. Met de nieuwe C4 Cactus en de introductie van het veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions™ , bieden wij een originele compacte hatchback die met zijn tijd is meegegaan.” Linda Jackson, CEO van Citroën.

NIEUWE CITROËN C4 CACTUS
Technische kenmerken :
Lengte : 4,17 m
Breedte : 1,71 m
Hoogte : 1,48 m
Wielbasis: 2,60 m
Volume kofferbak : 358 L

Geef een antwoord