Ferrari

Ferrari vierde 70-jarig jubileum met weekend vol festiviteiten in Maranello

De viering van de zeventigste verjaardag van Ferrari begin deze maand, werd overschaduwd door de IAA. Toch waren de echte feesten in Maranello. Duizenden klanten van over de hele wereld waren aanwezig bij de festiviteiten, als onderdeel van hun band met Ferrari.

In aanloop naar dit speciale weekend, dat geheel wordt opgedragen aan de liefhebbers van Ferrari, waren er al verschillende internationale rally’s van start gegaan in diverse Europese steden (Frankfurt, Genève, Londen, Monte Carlo, Praag, Reims, Salzburg en Rome) die zich samenvoegden in Milaan. Vervolgens trok een stoet van 500 Ferrari’s op zaterdagochtend naar het Fiorano-circuit, de hoofdlocatie voor deze jubileumviering.

Zeldzame Ferrari collectors items waren op zaterdag in Modena te bewonderen, waar ze als eerbetoon aan de geboorteplaats van Enzo Ferrari naar het Museo Enzo Ferrari reden, om vervolgens te arriveren voor het Palazzo Ducale, de militaire academie in Modena.

Veiling
Op zaterdag hield Sotheby’s een veiling die de belangrijkste ooit voor auto’s van één enkele autofabrikant mag worden genoemd. Met onder andere een nieuwe LaFerrari Aperta, waarvan de opbrengst aan Save the Children werd gedoneerd.

‘s Avonds konden de gasten van Ferrari de show ‘Ferrari Settanta’ bijwonen, die in het teken stond van het verleden en heden van merk, maar ook kort voortuit blikte op de toekomst van het merk. Aangezien het Fiorano-circuit niet groot genoeg is om alle liefhebbers van het merk met het steigerende Italiaanse raspaard te verwelkomen, werd deze show later op de avond uitgezonden op TV.

Zondag werd het evenement in stijl afgesloten met een Concours d’Elegance. Een jury van internationale allure zag zich voor de moeilijke taak gesteld om uit 120 kostbare, klassieke Ferrari’s de twee ‘Best of Show’ auto’s te selecteren in de GT- en Sportscar-categorieën. Een waardige afsluiter

Geef een antwoord