BMW

VDL Nedcar start productie BMW X1

De eerste BMW ooit in Nederland gemaakt, rolt vandaag bij VDL Nedcar in Born van de band. Vanwege de wereldwijde vraag naar de BMW X1 is extra productiecapaciteit nodig als aanvulling op de productie van de BMW-fabriek in het Duitse Regensburg. De overeenkomst tussen VDL Nedcar en BMW maakt het mogelijk om productie over te hevelen naar Born.

President-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep is verheugd dat VDL Nedcar naast de MINI-modellen nu ook een model van BMW bouwt: “Dat de stormachtige uitbreiding in productiecapaciteit gepaard gaat met energie en uitdagingen hoeven we niet te verhullen. Daar werken we met z’n allen hard aan. Deze uitbreiding is goed voor de werkgelegenheid, voor ons bedrijf en staat symbool voor het vertrouwen dat onze klant BMW heeft in de samenwerking met VDL Nedcar en in het vakmanschap en de flexibiliteit van onze medewerkers in Born.”

BMW X1 Orange Edition.
Om de allereerste productie van een BMW in Nederland te vieren, brengt BMW Nederland een speciale uitvoering op de markt: de BMW X1 Orange Edition. De BMW X1 is sinds zijn introductie in juli 2015 een zeer succesvol model over de gehele wereld. In Nederland staat hij in de top drie best verkochte BMW modellen.

De BMW X1 Orange Edition is gebaseerd op een van de populairste varianten, de
BMW X1 xDrive20i Model xLine en voegt daar zonder meerprijs nog aan toe: de toepasselijke metallic kleur Sunset Orange en het High Executive pakket (met onder andere Navigatiesysteem Plus, BMW Head-up Display, Elektrisch te openen en te sluiten achterklep, 2-zone automatische airconditioning en LED-koplampen). Het voordeel voor de klant loopt hiermee op tot bijna €6.000. De BMW X1 Orange Edition is per direct leverbaar voor €51.300 (consumentenadviesprijs).

Grote vraag naar X-modellen.
“In Nederland is de vraag naar X-modellen groot, in het bijzonder naar de BMW X1”, aldus Peter Haug, Marketingdirecteur BMW Group Nederland. “Vorig jaar werden er 1.946 exemplaren geregistreerd, het beste verkoopresultaat sinds de introductie van de eerste generatie in 2009. Maar liefst 62,2 procent van alle in 2016 verkochte X-modellen in Nederland (3.131 stuks) was een BMW X1. Daarmee is één op de zes nieuw verkochte BMW’s een X1.”

Huidige productie.
Sinds 2014 produceert VDL Nedcar diverse MINI-modellen in Limburg: de MINI driedeurs en de exclusief in Born geproduceerde MINI Cabrio. Sinds 2 november 2016 verzorgt VDL Nedcar tevens de exclusieve productie van de nieuwe MINI Countryman. In maart 2017 start VDL Nedcar met de productie van de nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4, de allereerste plug-in hybride van MINI, de sportieve MINI John Cooper Works Countryman met 170 kW (231 pk) en sinds vandaag de BMW X1.

Geef een antwoord