MAN

MAN prominenter dan ooit aanwezig op Transport Compleet

MAN is op de jaarlijkse Transport Compleet in Gorinchem (5 t/m 7 september 2017) prominenter aanwezig dan ooit. Het merk toont op de vakbeurs een aantal trucks van 3 tot 300 ton dat de breedte van het programma onderstreept. De MAN-stand in de Evenementenhal in Gorinchem wordt bemand door productspecialisten van de importeur en van MAN-dealers ROSIERVANDENBOSCH Bedrijfswagens, Van Leeuwen Truckservice en Thieu van Dorst Bedrijfswagens die het ‘ontzorgen’ van (transport)ondernemers als hun missie zien.

MAN neemt een aantal noviteiten mee naar Gorinchem, waaronder de nieuwe MAN TGE, de lichte bestelwagen waarvan de levering onlangs is gestart. Met de TGE heeft MAN Truck & Bus een nieuw tijdperk ingeluid; nooit eerder had het merk een lichte bestelwagen in het segment van 3 tot 5,5 ton in het programma. De TGE is ontwikkeld voor klanten die logistieke diensten verlenen, koeriers en pakketbezorgers, medewerkers van servicediensten en vakmensen die bijvoorbeeld werkzaam zijn in de bouwsector. Met de TGE vervult MAN elke wens in dit segment, waarbij ondernemers verzekerd zijn van een dealerorganisatie waar ‘ontzorgen’ en een 24/7 mentaliteit centraal staan.

Specifieke toepassingen
De nieuwe TGE is leverbaar in 69 varianten en is bij uitstek geschikt te maken voor specifieke toepassingen die in de verschillende branches vereist zijn. De 4×4 all-wheel aangedreven TGE 3.180 in gesloten-besteluitvoering die op de beurs is te zien, is daar een mooi voorbeeld van. Deze versie is door Aluca – onderdeel van de PON groep – compleet omgebouwd tot servicewagen en ‘sleutelklaar’ afgeleverd.

De nieuwe MAN TGX 20.500 XXL PerformanceLion
Met de PerformanceLion presenteert MAN een speciale editie die zijn status als topmodel op alle fronten waarmaakt. Zo beschikt de imposante trekker over een unieke uitstraling met veel exclusieve details. Ook in technisch opzicht loopt hij voorop. De MAN PerformanceLion is goed voor een vermogen van 368 kW/500 pk en het maximale koppel van 2.500 Nm is al bij 900 tpm beschikbaar. De trekker biedt de looks en het comfort van topklasse, is rondom luchtgeveerd en het GVW bedraagt 20 ton.

‘EfficientLine’ formule doorontwikkeld
MAN belicht tijdens de 13e editie van Transport Compleet in Gorinchem ook de nieuwe TGS en TGX met hun 6 c motoren én de TipMatic 12 en 12 + 2 transmissies. MAN heeft de ‘EfficientLine’ formule doorontwikkeld voor een nog lager verbruik en nog hogere efficiëncy. MAN heeft een besparing van liefst 6,58 procent weten te realiseren ten opzichte van de EfficientLine 2 modellen die al bijzonder zuinig waren. Dat is onder meer bewerkstelligd door de geoptimaliseerde aandrijflijn, nieuwe transmissies met SmartShifting én de optimalisatie met EfficientCruise met EfficientRoll. Vergeleken met een standaard Euro 5 wordt er zelfs twintig procent besparing gerealiseerd, wat plezierig is voor zowel de ondernemer als het milieu. Alle MAN Euro 6 c motoren zijn nu gehomologeerd voor synthetische brandstoffen conform de EN 15940 norm, waarmee zelfs een extra negentig procent CO2 reductie haalbaar is.

MAN denkt uiteraard ook aan de chauffeurs. Die profiteren van een aantal aanpassingen in de cabine, zoals de nieuwe duotone kleurstelling, het nieuwe stuurwiel, de MAN Media Truck Advanced met full colour 7 inch touchscreen en tal van functionaliteiten. MAN toont op Transport Compleet het nieuwe topmodel: de imposante MAN PerformanceLion TGX 20.500, de droom van iedere beroepschauffeur.

Marktleider in het bouwsegment
MAN is al jarenlang marktleider in het zware bouwsegment met ondermeer het widespread tandemstel en/of bijgeplaatste assen die door Wierda Voertuig Techniek zijn aangepast. Op de beurs toont MAN het wendbare en stabiele MAN 50.460 10×8/6 BH WS chassis. De nieuwe D26 Euro 6 c motor is sterker en efficiënter, de nieuwe TipMatic 12 transmissie en de in dit segment veel toegepaste 24 inch grote banden en wielen garanderen optimale terreinprestaties. De truck op de beurs is trouwens de honderdste 10×8 die MAN sinds het Euro 6 tijdperk heeft geleverd.

MAN levert sinds dit jaar alle voertuigen van 3 tot 300 ton standaard met de MAN TeleMatics hardware. Met een gratis basisabonnement van drie jaar kan de ondernemer het gebruik en verbruik van zijn MAN-trucks optimaal monitoren en zo de prestaties en kosten positief beïnvloeden. Tijdens de beurs in Gorinchem zijn vakspecialisten van MAN aanwezig om de bezoekers hierover uitgebreid in te lichten.

Transport Compleet vindt plaats van dinsdag 5 tot en met donderdag 7 september in de Evenementenhal in Gorinchem en is geopend van 14.00 tot 22.00 uur.

Geef een antwoord