Seat

SEAT-verkoop fors gestegen in eerste kwartaal

SEAT heeft het eerste kwartaal van het jaar afgesloten met het hoogste verkoopcijfer sinds 2001. Het aantal wereldwijd geleverde SEATs in de periode januari tot en met maart groeide met 14 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2016, tot 117.300 auto’s. In maart noteerde SEAT 53.200 auto’s, een toename van eveneens 14 procent vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Dit is het hoogste aantal in één maand sinds maart 2000.

“We hebben het eerste kwartaal afgesloten met cijfers die nog beter waren dan onze oorspronkelijke verwachtingen,” verklaart Wayne Griffiths, Vice-President Sales & Marketing van SEAT. “SEAT is één van de snelst groeiende merken in Europa en we zijn erg blij met dit resultaat en het feit dat de groei heel progressief verloopt dankzij ons nieuwe modellenoffensief. De komst van de vernieuwde Leon heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de verkoopstijging en de nieuwe Ibiza gaat daar vanaf juni ongetwijfeld een vervolg aan geven.”

De positieve cijfers zijn voor een belangrijk deel te danken aan de goede resultaten in vijf voor SEAT belangrijke markten. Spanje ging in het eerste kwartaal qua aantal afgeleverde SEATs op kop met 24.700 auto’s (+16 procent), gevolgd door Duitsland (20.600, +10 procent) en Groot-Brittannië (16.800, +25 procent). In Frankrijk (6.400, +12 procent) en Italië (5.300, +17 procent) werden eveneens stijgingen van meer dan 10 procent gerealiseerd. Ook in andere Europese landen groeide SEAT, waarbij met name Oostenrijk (4.800, +31 procent) en Zwitserland (2.500, +78 procent) in het oog springen.

Nederland plust ruim 30 procent in eerste kwartaal
In Nederland was deze positieve trend eveneens waarneembaar en pluste SEAT aanzienlijk in de eerste drie maanden van het jaar. “Dankzij de succesvolle introductie van belangrijke modellen als de vernieuwde Leon en Ateca steeg het aantal orders voor een nieuwe SEAT met ruim 30 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016. Met de nieuwe Ibiza en Arona – onze nieuwe compacte cross-over – in het verschiet voor de tweede helft van dit jaar belooft 2017 voor SEAT een bijzonder mooi jaar te worden,” aldus Hans Mulder, Directeur van SEAT Nederland.

Na de Ateca en binnenkort de Arona introduceert SEAT volgend jaar nog een derde nieuwe SUV, die boven de Ateca wordt gepositioneerd.

Geef een antwoord