BMW

Update voor diverse BMW modellen met ingang voorjaar 2017

Vanaf het voorjaar van 2017 is de nieuwe BMW 5 Serie niet alleen de sportiefste en innovatiefste zakensedan in zijn segment, maar ook de maatstaf op het gebied van efficiency. De nieuwe BMW 520d EfficientDynamics Edition heeft een gecombineerd verbruik van slechts 3,9-4,3 l/100 km en een CO2-emissie van 102-114 g/km. Vanaf maart is het menu van de Control Display van het Professional navigatiesysteem met tegelstructuur – die beide in de nieuwe BMW 5 Serie debuteren – ook leverbaar in andere modellen van BMW.

Met een verder uitgebreid gamma rijhulpsystemen zet de BMW 7 Serie nieuwe stappen op weg naar (semi-)autonoom rijden. Het gamma omvat nu onder meer ook ActiveAssist Collision Avoidance, Cross-Traffic and Wrong-Way Driving Alert en Remote 3D View. Vanaf komende lente versterkt de BMW 6 Serie zijn exclusieve, sportieve uitstraling met aantrekkelijke nieuwe speciale opties. Digital Charging Service, voor gemakkelijk en voordelig opladen van de hoogspanningsbatterij, komt beschikbaar voor zowel de BMW i als de

BMW iPerformance-modellen. Per maart 2017 zijn ook nieuwe, hoogwaardige opties leverbaar voor de BMW 3 Serie, de BMW 4 Serie, de BMW X5 en de BMW X6.

BMW 520d EfficientDynamics Edition: meer rijplezier, minder CO2-emissie.
De nieuwe BMW 5 Serie EfficientDynamics Edition heeft een 2,0-liter viercilinder BMW TwinPower Turbo dieselmotor met een vermogen van 140 kW (190 pk) en een maximumkoppel van 400 Nm tussen 1.750 en 2.500 toeren per minuut. De auto accelereert in 7,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Het gemiddelde brandstofverbruik ligt op 3,9-4,3 l/100 km en de CO2-emissie op 102-114g/km (volgens EU-testcyclus, afhankelijk van de bandenmaat).
De motor van de BMW 520d EfficientDynamics Edition is voorzien van onder meer een turbo met wrijvingsarme lagers, uitlaatgasrecirculatie onder hoge druk, een geprogrammeerde oliepomp en verder ontwikkelde common-rail inspuittechniek – de elektromagnetische injectoren doseren de inspuithoeveelheid met uiterste precisie met een druk van maximaal 2.000 bar.
De verhoogde efficiency van motor en de standaard achttraps Steptronic transmissie krijgt assistentie van verbeterde aerodynamica en het ten opzichte van het vorige model sterk verlaagde gewicht. Het levert gunstige verbruiks- en emissiecijfers op. Ook de BMW BluePerformance techniek draagt bij aan de reductie van de emissies, net als het partikelfilter, de oxidatiekatalysator en de stikstofopslagkatalysator met AdBlue-inspuiting, waarmee de emissie van NOx verder wordt gereduceerd.

Nog intuïtiever: navigatiesysteem Professional met knoppen in de vorm van tegels.
Die nieuwste innovaties van het display- en bedieningsconcept dat debuteerde in de nieuwe BMW 5 Serie zijn vanaf maart 2017 ook beschikbaar voor andere modellen van BMW. In combinatie met het navigatiesysteem Professional biedt de Control Display van het iDrive-systeem in de BMW 7 Serie, de BMW 6 Serie en alle versies van de BMW M6 een nog intuïtievere bediening dankzij de verbeterde grafische weergave. De monitor toont de menu’s in de vorm van tegelvormige knoppen. De volgorde van de zes knoppen is naar wens aan te passen. Ze zijn zichtbaar op het hoofdmenu aan weerszijden van het scherm. Daardoor bieden ze sneller en gemakkelijker toegang tot de gewenste inhoud. Een nieuwe menu-optie is “Messages”, waarmee inkomende sms-berichten en e-mails toegankelijk zijn, net als voertuiginformatie.
Deze functies worden in de live-modus weergegeven door animaties. Met bijvoorbeeld een kleine weergave van een deel van de routekaart geeft de navigatieknop de gekozen route weer, terwijl de entertainmentkeuzeknop het radiostation of de titel van het nummer dat te horen is, inclusief de albumcover, weergeeft.

BMW 7 Serie met aanvullende rijhulpsystemen en Remote 3D View.
Met ingang van komend voorjaar biedt BMW ook meer rijhulpsystemen voor de BMW 7 Serie aan, die zorgen voor nog meer rijplezier, veiligheid en comfort. Vanaf maart zijn de systemen onderdeel van het optionele Driving Assistant Plus-pakket. Ze bieden effectieve ondersteuning in diverse situaties en betekenen weer een stap in de richting van autonoom rijden. Bijvoorbeeld de ActiveAssist Collision Avoidance. Als een snelle wisseling van rijstrook onvermijdelijk is om een obstakel te omzeilen, ondersteunt het de besturing bij snelheden tot 160 km/u.

Cross Traffic Alert, dat ook met ingang van maart 2017 in het pakket wordt opgenomen, geeft een optische waarschuwing en geluidssignalen als het systeem op basis van de waarneming van verkeersborden door de stereocamera concludeert dat de bestuurder verzuimt voorrang te verlenen. Het nieuwe Driving Assistant Plus wordt verder aangevuld met Wrong-Way Driving Alert. Dit systeem analyseert de navigatie-informatie en geeft informatie over gevaarlijke situaties. Het grijpt in als de bestuurder de auto tegen het verkeer in dreigt sturen. In combinatie met het Surround View-systeem – dat ondersteuning biedt met camerabeelden uit verschillend perspectief als de bestuurder moeilijke manoeuvres uitvoert – heeft de bestuurder van de BMW 7 Serie ook toegang tot Remote 3D View. Via zijn smartphone kan hij met BMW Connected met behulp van het Surround View-systeem de situatie rond zijn geparkeerde auto op afstand in de gaten houden.

Nieuwe opties voor de BMW 3 Serie en BMW 4 Serie: multifunctioneel instrumentenpaneel.
Eveneens vanaf maart 2017 zijn de BMW 3 Serie en de BMW 4 Serie optioneel leverbaar met een noviteit op het gebied van displaytechnologie: het multifunctionele instrumentenpaneel. De volledig digitale TFT-kleurendisplay met zogenoemde black panel-technologie geeft de bestuurder informatie over de auto en de rit in een aan de rijmodus gekoppelde layout. In de COMFORT-modus geeft de display een conventioneel instrumentenpaneel weer, met vier ronde meters. Een zoom-functie accentueert de rijsnelheid en het toerental. In de ECO PRO-modus vervangt informatie over het verbruik de toerenteller. In de SPORT-modus wordt de snelheid met grote cijfers midden in de snelheidsmeter weergegeven, terwijl de gekozen versnelling in het midden van de toerenteller wordt weergegeven.

BMW 6 Serie: kenmerkende accenten voor carrosserie en interieur.
Met nieuwe, aantrekkelijke opties voor de BMW 6 Serie Coupé, de BMW 6 Serie Cabriolet en de BMW 6 Serie Gran Coupé benadrukt BMW het sportieve karakter van deze premium modellen. Het kleurengamma wordt uitgebreid met de kleur Sonic Speed Blue metallic. In combinatie met het M Sport-pakket zijn ook nieuwe tweekleurige lichtmetalen 20-inch M-wielen met het kenmerkende dubbelspaaksdesign leverbaar, met banden in verschillende maten. Ze zijn geschikt om naar huis te rijden als ze lek zijn. Ook is interieurafwerking in carbon-look mogelijk.

Comfortabel, milieuvriendelijk en voordelig: Digital Charging Service voor de modellen van BMW i en BMW iPerformance.
Het label BMW i is pionier op het gebied van duurzame mobiliteit. Niet alleen vanwege de baanbrekende auto- en aandrijfconcepten, maar ook met talloze nieuwe diensten. De nieuwste is Digital Charging Service, voor intelligent laden van de hoogspanningsbatterij van de modellen van BMW i en BMW iPerformance. Daarmee is BMW de eerste autofabrikant die een systeem introduceert waarmee de bestuurder op een prettige manier profiteert van lage energietarieven en meer zelf opgewekte elektriciteit door middel van zonne-energie. BMW Digital Charging Service baseert het aanbod niet alleen op de voortdurend variabele tarieven, maar ook dag- en nachttarieven, zodat het mogelijk is om maximaal te profiteren van de laagste tarieven.

In combinatie met de nieuwe BMW i Wallbox Connect kan Digital Charging Service ook het stroomverbruik optimaliseren van zonnepanelen thuis. De hoeveelheid opgewekte elektriciteit wordt berekend op basis van de prestatiegegevens van de installatie en de weersverwachting. Het systeem kan ook de hoeveelheid niet-gebruikte elektriciteit in huis inschatten. Die kan dan worden gebruikt voor emissievrije mobiliteit. Op deze manier worden volledig elektrische en/of hybridevoertuigen optimaal geïntegreerd in het huishouden van de klant en zijn persoonlijke verbruikspatroon.

BMW Digital Charging Service plant automatisch de start- en eindtijden van het laadproces op basis van de gunstigste kosten en maximaal gebruik van duurzame energie. Daardoor is de batterij altijd opgeladen op het tijdstip van vertrek en is de temperatuur in het interieur aangenaam. Deze unieke dienst is onderdeel van BMW ConnectedDrive Services en is beschikbaar voor alle modellen van BMW i en van BMW iPerformance.

Nieuwe lichtmetalen wielen voor de BMW X5 en BMW X6.
Het gamma fabrieksopties voor de BMW X5 en BMW X6 omvat vanaf voorjaar 2017 voor het eerst ook de lichtmetalen 21-inchwielen die uitsluitend in het originele BMW accessoiregamma leverbaar waren. De lichtmetalen M-wielen met dubbelspaaksdesign in tweekleurige look met gepolijste spaken worden geleverd met banden in verschillende maten, waarmee naar huis is te rijden als ze lek zijn. De wielen en banden zijn leverbaar in combinatie met het M Sport pakket voor alle versies, uitgezonderd de BMW X5 sDrive25d, de BMW X5 xDrive25d en de BMW X5 xDrive40e iPerformance.

Geef een antwoord