Volkswagen

Volkswagen Arteon: premium fastback met avant-garde design en dynamische handling

Drie maanden vóór zijn officiële wereldpremière op de Autosalon van Genève blikt Volkswagen alvast vooruit op de spannende contouren van zijn nieuwe topmodel: de Volkswagen Arteon. Het compleet nieuw ontwikkelde model wordt boven de Passat gepositioneerd en legt in de hogere middenklasse de nadruk op emotie.

Met het design van de Arteon presenteert Volkswagen een expressieve nieuwe familie-look voor het merk. De spijlen van de radiatorgrille lopen door in de driedimensionale koplampen, terwijl LED lichtelementen het pakkende, nieuwe design op dominante wijze verder aanzetten.

Unieke combinatie
De vierdeurs fastback maakt grote indruk, zowel door zijn revolutionaire design als de praktische veelzijdigheid. De sponningloze ramen van de portieren zijn een typerend stijlelement van een grand-tourer, terwijl de vanuit de dakrand scharnierende en wijd openende achterklep gemakkelijk toegang verschaft tot een riante bagageruimte. “Op het eerste gezicht heeft de Arteon een grote aantrekkingskracht dankzij zijn expressieve design, en vervolgens verrast hij ook met zijn praktische features. Deze combinatie is echt uniek,” aldus Tobias Sühlmann, Exterieurdesigner van Volkswagen.

De naam Arteon – met de klemtoon op de eerste lettergreep – bestaat uit twee delen: ‘Art’ weerspiegelt het harmonieuze lijnenspel en de emotie die het model uitstraalt. Het tweede deel ‘eon’ positioneert de auto als een premiummodel, in lijn met de wijze waarop Volkswagen’s topmodel voor de Chinese markt – de Phideon – dat doet.

De Volkswagen Arteon wordt officieel onthuld op de Autosalon van Genève, de marktintroductie volgt in de zomer van 2017.

Geef een antwoord