BMW 7
BMW

Terugroepactie van BMW in verband met vervanging airbagsensor.

BMW Group heeft een veiligheidsgerelateerde recall afgekondigd. Het betreft vervanging van een bepaalde variant airbagsensor. Als gevolg van een softwarefout, tijdens de productie van de sensor bij de toeleverancier, kan er onjuiste data worden verstuurd naar de airbag controle-eenheid bij een frontale botsing of een aanrijding van achteren. Mogelijkerwijs biedt het airbagsysteem daardoor niet de beoogde maximale veiligheid.

Het gaat wereldwijd om ongeveer 33.600 BMW modellen (BMW 7 Serie en BMW 5 Serie Gran Turismo) geproduceerd van december 2011 tot en met juni 2012. De recall gaat ook naar eigenaren van ongeveer 650 voertuigen wereldwijd die tijdens onderhoud de niet goed functionerende sensor hebben gekregen.

In Nederland gaat het in totaal om 160 voertuigen.

BMW Nederland neemt samen met de betreffende dealers contact op met de getroffen eigenaren, die zullen worden verzocht hun auto bij de BMW dealer ter reparatie aan te bieden. Die stelt vervangend vervoer beschikbaar, terwijl de auto zo spoedig mogelijk wordt gerepareerd – uiteraard zonder kosten voor de eigenaar.

Eigenaren van de betreffende BMW modellen kunnen eventueel ook zelf controleren of hun auto onderhevig is aan deze recall door het chassisnummer (een combinatie van 17 letters en cijfers) in te voeren op deze website:

www.press.bmwgroup.com/sensorclustersearch/

Geef een reactie