Land Rover

Spectaculaire onthulling nieuwe Land Rover Discovery op grootste LEGO-bouwwerk ter wereld

Land Rover heeft de nieuwe generatie Discovery op spectaculaire wijze onthuld. De nieuwe fullsize zevenpersoons Discovery maakte zijn werelddebuut op het grootste LEGO-bouwwerk ter wereld: een dertien meter hoge LEGO-versie van de beroemde Tower Bridge in Londen.
37-spectaculaire-onthulling-nieuwe-land-rover-discovery-op-grootste-lego-bouwwerk-ter-wereld

Het model van de Tower Bridge is gemaakt van 5.805.846 LEGO-steentjes, waarmee het bouwwerk het vorige Guinness World Record met 470.646 steentjes ruimschoots heeft verbeterd. Als alle LEGO-steentjes achter elkaar zouden liggen, maakt dat een strook met een lengte van dik driehonderd kilometer. Dat is van de Tower Bridge in Londen naar Parijs.

36-spectaculaire-onthulling-nieuwe-land-rover-discovery-op-grootste-lego-bouwwerk-ter-wereld

Onder leiding van Duncan Titmarsh, LEGO Certified Professional, werkten LEGO Master Builders vijf maanden aan het gigantische LEGO-bouwwerk. Het staat op het landgoed van Packington Hall in Warwickshire, op steenworp afstand van Land Rovers fabriek in Solihull, waar de nieuwe Discovery van de band loopt.

35-spectaculaire-onthulling-nieuwe-land-rover-discovery-op-grootste-lego-bouwwerk-ter-wereld

Trouwe Land Rover-klanten Bear Grylls, Sir Ben Ainslie en Zara Phillips speelden een belangrijke rol bij de dynamische onthulling van Land Rovers veelzijdigste model ooit. De Britse avonturier Bear Grylls landde op spectaculaire wijze op het podium toen hij van het hoogste punt van het model van de Tower Bridge abseilde.

34-spectaculaire-onthulling-nieuwe-land-rover-discovery-op-grootste-lego-bouwwerk-ter-wereld

De Tower Bridge werd tijdens de onthulling geflankeerd door twee LEGO ‘Discovery Zones’ om stil te staan bij 27 jaar Land Rover Discovery. In de ene zone, met het thema paardensport, werd onder leiding van Zara Phillips, springruiter en lid van de Britse koninklijke familie, een typisch Britse picknickscène uitgebeeld, compleet opgebouwd uit LEGO-steentjes. De andere zone, de ‘Bear Grylls Adventure Zone’, werd ingevuld met vuur en keien om een typische ontdekkingstocht uit te beelden. Uiteraard was ook hier gebruik gemaakt van LEGO.

33-spectaculaire-onthulling-nieuwe-land-rover-discovery-op-grootste-lego-bouwwerk-ter-wereld

Land Rover BAR-teambaas Sir Ben Ainslie reed met zijn gehele zeilteam in de nieuwe Discovery door 90 centimeter diep water onder de Tower Bridge en demonstreerde hiermee de ongeëvenaarde capaciteiten en veelzijdigheid van Land Rovers nieuwe SUV. Aan de Discovery was een nauwkeurige LEGO-replica gekoppeld van de Land Rover BAR-boot (gemaakt van 186.500 LEGO-steentjes), waarmee het team volgend jaar deelneemt aan de America’s Cup.

32-spectaculaire-onthulling-nieuwe-land-rover-discovery-op-grootste-lego-bouwwerk-ter-wereld

Bear Grylls vertelt: ‘I have developed a powerful bond with Land Rover vehicles over the years and to me they embody that spirit of adventure coupled with a rugged reliability that also serves the needs of a young family. The Land Rover Discovery is invaluable on expeditions, whether filming in deserts, jungles or mountains, yet it’s still the perfect vehicle for the family’s everyday use. It’s a proud moment to be here with Land Rover revealing the New Discovery to the world.’

30-spectaculaire-onthulling-nieuwe-land-rover-discovery-op-grootste-lego-bouwwerk-ter-wereld

Gerry McGovern, Land Rovers Chief Design Officer, vertelt: ‘New Discovery redefines the large SUV. Land Rover’s design and engineering teams have revolutionised the Discovery DNA to create a highly desirable, extremely versatile and hugely capable premium SUV.’

29-spectaculaire-onthulling-nieuwe-land-rover-discovery-op-grootste-lego-bouwwerk-ter-wereld

Vernuft is al 27 jaar de essentie van de Discovery, waarvan sinds de introductie meer dan 1,2 miljoen exemplaren zijn verkocht. De nieuwe Discovery is gereed voor het digitale tijdperk. Slimme technologie bewaakt de veiligheid van de familie, maar houdt ze ook online en geeft ze vertrouwen onder alle omstandigheden.

28-spectaculaire-onthulling-nieuwe-land-rover-discovery-op-grootste-lego-bouwwerk-ter-wereld

De vijfde generatie profiteert van Land Rovers sterke, veilige en lichte fullsize-SUV-architectuur. Bovendien staat de nieuwe Discovery voor een volgende stap in Land Rovers veelbelovende toekomst. De SUV is ontworpen, ontwikkeld en gebouwd met de hulp van enkele van de 1.300 jonge, getalenteerde engineers die momenteel deelnemen aan opleidingsprogramma’s bij Jaguar Land Rover. Jaguar Land Rover is een van de grootste werkgevers van afgestuurde mensen en leerlingen. De afgelopen zes jaar zijn er drieduizend aangenomen en onlangs zijn vierhonderd nieuwe stagiaires gestart.

27-spectaculaire-onthulling-nieuwe-land-rover-discovery-op-grootste-lego-bouwwerk-ter-wereld

Geef een antwoord