Volkswagen

Volkswagen Bedrijfswagens maakt specificaties nieuwe Amarok bekend

Volkswagen Bedrijfswagens is gestart met de voorverkoop van de nieuwe Amarok. Deze robuuste en stijlvolle pick-up arriveert in het laatste kwartaal van dit jaar bij de dealers. De varianten met 8-traps automaat zijn vanaf vandaag te bestellen. De handgeschakelde versies worden medio 2017 verwacht.

De Amarok is nu standaard voorzien van een krachtige 3.0 TDI V6 motor voor indrukwekkende on- én offroad prestaties tegen een laag verbruik in zijn klasse. Met zijn vernieuwde in- en exterieur en tal van nieuwe features zet deze pick-up de nieuwe standaard in zijn segment.

Standaard 3.0 V6 TDI
De krachtige 3.0 V6 TDI is er met keuze uit drie vermogensvarianten: 120 kW/163 pk, 150 kW/204 pk of 165 kW/224 pk. De maximale trekkracht varieert daarbij van 450 tot maar liefst 550 Newtonmeter. De speciale overboostfunctie kan het vermogen van de 165 kW sterke 3.0 V6 TDI-motor kortstondig met nog eens 15 kW verhogen, afhankelijk van de rijomstandigheden. In combinatie met het hoge maximumkoppel van 550 Nm geeft dit een ongekende offroad rijervaring.

Drie aandrijfvarianten
Volkswagen Bedrijfswagens levert de 3.0 V6 TDI in combinatie met drie aandrijfvarianten: achterwielaandrijving, inschakelbare 4MOTION vierwielaandrijving (voor de handgeschakelde versies) of 4MOTION permanente vierwielaandrijving voor de uitvoeringen met een automaat. Afhankelijk van de gekozen vermogensversie en aandrijving is het trekvermogen van de nieuwe Amarok maximaal 3,5 ton.

Hoogwaardig interieur
Met zijn fraai afgewerkte interieur met nieuw ontworpen dashboard bewijst de nieuwe Amarok hoe stijlvol en comfortabel een pick-up kan zijn. De nieuwe, optioneel verkrijgbare 14-voudig verstelbare ergoComfort stoelen voor de bestuurder en voorpassagier bieden een ideale zitpositie en ondersteuning. Het multifunctionele stuurwiel maakt het voor de bestuurder eenvoudig om de radio, telefoon en het multifunctionele beeldscherm te bedienen. Schakelen met de 8-traps automaat geschiedt onder andere via de nieuwe, optionele schakelpaddles achter het stuur. De frameloze binnenspiegel onderstreept het hoogwaardige karakter van deze pick-up.

Geavanceerde technologie
De nieuwe Amarok is leverbaar met een groot aantal nieuwe features waaronder het Discover Media infotainment- en navigatiesysteem met DAB+ radio en online diensten. De ‘Park Pilot’ parkeerassistent zorgt samen met de ‘Rear View’ achteruitrijcamera voor extra gebruiksgemak en veiligheid. De nieuwe Amarok is ook leverbaar met de innovatieve Mijn Volkswagen Bedrijfswagen module met een nuttige app voor de bestuurder en een fleetportal voor de wagenparkbeheerder voor meer inzicht en minder kosten.

BPM-vrije Dubbele Cabine Lange Wielbasis
De nieuwe Amarok is leverbaar in drie verschillende carrosserievarianten: de Plus Cabine (4-deurs tweepersoons uitvoering zonder achterbank met een tussenwand achter de voorstoelen), de Dubbele Cabine zonder ombouw op geel kenteken en de verlengde BPM-vrije Dubbele Cabine. De BPM-vrije versies zijn voorzien van een met 310mm verlengde wielbasis, laadbaklengte en voertuiglengte. De BPM-vrije Dubbele Cabine is ook leverbaar in een 650mm verlengde XXL-versie.

Nóg completere standaarduitrusting
De nieuwe Amarok is, afhankelijk van de gekozen motorisering, leverbaar als Trendline, Comfortline of Highline. De standaarduitrusting van alle uitvoeringen is fors uitgebreid ten opzichte van de vorige Amarok.

Nieuwe standaardfeatures voor de Amarok Trendline zijn bijvoorbeeld Multi-Collision Brake (remt de auto na een aanrijding af om verdere vervolgschade te voorkomen), cruise control, offroad ABS, hill start en hold assist, Bluemotion Technology (met onder andere een start-stop systeem) en Servotronic (snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging). De Amarok Comfortline voegt daar onder meer 17 inch lichtmetalen velgen, een dubbele chromen lijst in de grille, privacy glass en de boordcomputer Plus aan toe. Het topmodel, de Amarok Highline, onderscheidt zich onder andere met zijn 18 inch lichtmetalen velgen, Radio Composition media, een dubbele chromen lijst in de hoogglans afgewerkte grille, chroomafwerking voor de uitsparing van de mistlampen, Bi-Xenon koplampen met LED-dagrijverlichting en ParkPilot voor en achter met achteruitrijcamera.

Vanaf eind dit jaar in Nederland
Volkswagen Bedrijfswagens begint met de verkoop van de Amarok-versies met 8-traps automaat, die met ingang van vandaag zijn te bestellen bij de Nederlandse dealers voor prijzen vanaf:

Uitvoering Vanafprijs*
3.0 V6 TDI 150kW/204pk automaat Plus cabine Comfortline 34.000 euro*
3.0 V6 TDI 150kW/204pk automaat Plus cabine Highline 36.550 euro*
3.0 V6 TDI 165kW/224pk automaat Plus cabine Highline 37.050 euro*

De 120 kW/163 pk sterke versies en de overige handgeschakelde varianten zijn vanaf medio 2017 bestelbaar. De vanafprijs van de 120kW sterke Amarok Trendline bedraagt naar verwachting ca. 25.000 euro*.

Geef een antwoord