Skoda

JD Power UK: SKODA meest betrouwbare automerk

ŠKODA AUTO wordt in een recent onderzoek van de mondiaal vermaarde onderzoekers van JD Power onderscheiden als het meest betrouwbare automerk. Dat resultaat heeft JD Power UK gebaseerd op praktijkervaringen van de gebruikers van een één tot drie jaar oude ŠKODA. Met een score van 66 punten scoorde ŠKODA liefst 13 punten beter dan de runner-up in het onderzoek.

In het onderzoek van JD Power UK blijkt ŠKODA inmiddels al weer voor het tweede opeenvolgende jaar het meest betrouwbare automerk. De auto’s van het Tsjechische automerk zijn kwalitatief zo hoogwaardig dat de consumenten die de auto’s rijden in de praktijk de minste problemen ervaren.

Het objectieve praktijkonderzoek werd uitgevoerd onder 13.000 consumenten met een auto tussen één en drie jaar oud. De resultaten zijn voor ŠKODA bijzonder overtuigend, want niet alleen is het verschil met andere merken groot, maar het gemiddeld aantal problemen van andere merken ligt bijna op het dubbele aantal. Daarbij gaat het name vaak over problemen met de technische snufjes in de elektronica.

ŠKODA scoort niet alleen overall de beste resultaten, maar blijkt ook in meerdere afzonderlijke klassen in de praktijk de minste problemen te vertonen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Fabia als beste compacte auto en de Yeti als beste compacte SUV-model.

JD Power werd in de zestiger jaren in Amerika opgericht om – onder andere – onderzoek uit te voeren naar klanttevredenheid en productkwaliteit. De JD Power prijzen worden in grote delen van de wereld door consumenten en industrie zeer hoog ingeschaald. Het hier genoemde onderzoek werd in de UK uitgevoerd door JD Power UK.

Geef een antwoord