Volkswagen

Volkswagen maakt prijzen en specificaties vernieuwde Beetle bekend

De Beetle is vernieuwd. Deze iconische Volkswagen biedt sportievere looks en nieuwe individualiseringsmogelijkheden. De vernieuwde Beetle krijgt vlakkere, nieuw gestylde bumpers en een extra luchtopening boven de voorbumper die het sportieve karakter van deze Volkswagen extra benadrukken. Andere blikvangers zijn de donker getinte led-achterlichten en de nieuwe lichtmetalen velgen die als optie leverbaar zijn. Ook zijn er opvallende nieuwe exterieurkleuren zoals het sprankelende ‘White Silver’ metallic en ‘Bottle Green’ metallic.

Individueler dan ooit
Het interieur van de Beetle is eveneens vernieuwd. Niet alleen het dashboardinstrumentarium, maar ook het design van de dashpad is nieuw. Bovendien zijn er nieuwe personalisatie-mogelijkheden, waaronder keuze uit nieuwe bekledingssoorten en diverse nieuwe stylingpakketten. Daarnaast is de middenconsole nu volledig in kleur uit te voeren.

Luxueuze Beetle Exclusive Series
De vernieuwde Beetle is in Nederland leverbaar als Exclusive Series en Dune. De Exclusive Series is standaard voorzien van de meest gewilde opties tegen een scherpe catalogusprijs. Zo worden de Beetle en Beetle Cabriolet Exclusive Series geleverd met comfortstoelen, Climatic airco, ‘Kevervak’ in het dashboard, cruise control, multifunctioneel stuur, boordcomputer Plus, Multi Collision Brake, Hill Hold, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en nog veel meer. Het exterieur van deze uitvoering is voorzien van de fraaie 17 inch ‘Rotor’-velgen, mistlampen vóór, led-achterlichten en het karakteristieke ‘Beetle’-opschrift op de achterklep.

Avontuurlijke Beetle Dune
De designers van de Beetle Dune hebben zich laten inspireren door de legendarische dune buggies uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Hij staat hoog op zijn wielen en is voorzien van speciale 18-inch ‘Canyon’ lichtmetalen velgen, carrosserieverbredingen en een zilverkleurige diffuser. Ook de grote luchtinlaten, de verbrede, zwarte dorpels, de grote achterspoiler en de led-achterlichten zijn echte eyecatchers. Blikvangers in het interieur zijn de speciale interieurbekleding ‘Global’ en het driespaaks met leer beklede ‘Dune’-sportstuur. De bekleding van de middenarmsteun, het stuur, de pookknop en de handremgreep is afgewerkt met contrasterende stiksels. De rijke standaarduitrusting omvat onder meer Climatic airco, cruise control, boordcomputer Plus, parkeersensoren voor en achter (Park Distance Control) radio- en multimediasysteem ‘Composition Colour’, Multi Collision Brake, Hill Hold, sportstoelen vóór, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en nog veel meer.

500_vw-beetle-08

Aantrekkelijk geprijsde optiepakketten
De uitrusting van de Beetle is verregaand te personaliseren. Dat kan onder meer met aantrekkelijk geprijsde optiepakketten. Zo omvat het Executive pakket (vanaf 1.087 euro*) het navigatie-, radio- en multimediasysteem ‘Discover Media’ met gratis updates van de software, een touchscreen, acht speakers, Bluetooth en usb-aansluiting, een multifunctioneel en met leder bekleed stuur, een alarmsysteem en Car-Net mobiele online diensten. Het Advance pakket bestaat uit bi-xenon koplampen, het licht & zicht pakket (regensensor, zelfdimmende binnenspiegel, leeslampjes), elektrisch inklapbare buitenspiegels en vergrendel- en startsysteem zonder sleutel (Keyless Access). Dit pakket is al leverbaar vanaf 928 euro*. Voor de Beetle Coupé is er tevens het Dynamic pakket (1.113 euro*) met een elektrisch bedienbaar panoramisch schuif-/kanteldak, extra donker getint glas achter en drie extra klokken op het dashboard (turbodrukmeter, stopwatch en olietemperatuurmeter). Voor de meerprijs van 661 euro is de Beetle Dune leverbaar met het 400 Watt sterke, high-end Fender® soundsystem, met subwoofer en een multimedia-aansluitbox.

Denim pakket
Door de jaren heen heeft Volkswagen vele bijzondere Beetle-uitvoeringen gelanceerd. De nieuwste is de ‘Beetle Denim’ die zijn inspiratie vindt in de ‘Jeans Beetle’ uit 1974. Het Denim pakket voor de Beetle doet zijn naam eer aan met de speciale kleur ‘Stonewashed Blue Metallic’, en de 17-inch ‘Circle’ velgen in ‘Dark Graphite’ met een chromen afdekking. De stoelen van de Beetle met Denim pakket zijn bekleed met blauwe bekleding met rode accenten en witte biezen en zijn voorzien van opbergruimten in jeans-stijl. Het interieur is verder afgewerkt met unieke blauwe sierdelen. De Cabriolet krijgt een softtop in jeans-tint. Het Denim pakket is leverbaar vanaf 2.910 euro.

TSI-benzinemotoren
De Beetle is in Nederland leverbaar met drie verschillende TSI krachtbronnen. De 1.2 TSI-benzinemotor met 77 kW/105 pk wordt standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Daarnaast is er de 110 kW/150 pk 1.4 TSI die standaard is gekoppeld aan de geavanceerde zeventraps DSG-transmissie. De Beetle Dune is ook leverbaar met de 162kW/220 pk sterke 2.0 TSI motor.

Leverbaar vanaf medio september
De vernieuwde Beetle is vanaf medio september leverbaar in Nederland. De vanafprijzen zijn:

Coupé*  Cabriolet*
Beetle Exclusive Series 1.2 TSI 6-bak 25.850 euro 30.090 euro
Beetle Exclusive Series 1.4 TSI DSG 29.550 euro 33.950 euro
Beetle Dune 1.2 TSI 6-bak 29.090 euro 33.750 euro
Beetle Dune 1.4 TSI DSG 33.050 euro 37.890 euro
Beetle Dune 2.0 TSI 6-bak 36.150 euro 40.750 euro
Beetle Dune 2.0 TSI DSG 38.250 euro 42.850 euro

 

Genoemde consumentenadviesprijzen zijn inclusief BTW en BPM en exclusief advieskosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten.

Geef een reactie