Renault

Renault Talisman Estate vanaf juni leverbaar op de Nederlandse markt

Na de Renault Talisman Sedan is nu ook de Estate-versie leverbaar. Met 4,86 m is die één centimeter langer dan de Talisman Sedan. Door de forse wielbasis (2,81 m) is er veel binnenruimte. De royale spoorbreedte voor en achter van 1,61 m zorgt voor een uitstekende stabiliteit en comfort. De Talisman Estate heeft uitgebalanceerde proporties, net als de Sedan. De Estate heeft ranke dakrails en een lange dakspoiler. De lijnen van de Renault Talisman Estate zijn dynamisch en functioneel – en dat zijn essentiële factoren bij de keuze voor een stationwagon’, zegt Laurens van den Acker, Senior Vice President, Corporate Design.

Flexibel interieur, bijna 1.700 liter bagageruimte
Net als de sedanversie, leverbaar sinds december 2015, is de Talisman Estate zeer royaal bedeeld met interieurruimte. De hoofdruimte voorin bedraagt 90 cm, achterin 87 cm en dat is 3 cm meer dan in de Sedan.
Dankzij Renaults Easy Break-systeem is de achterbank eenvoudig neer te klappen in twee ongelijke delen door middel van twee hendels in de bagageruimte. De bagageruimte in de Renault Talisman Estate bedraagt 572 liter onder de hoedenplank en met de achterbank in de normale positie. De lengte van de bagageruimte is dan 112 cm. Met de achterbankleuning neergeklapt is de laadvloer 201 cm lang en bedraagt de ruimte bijna 1.700 liter (VDA).

De handsfree achterklep van de Talisman Estate kan worden geopend met een simpele beweging van de voet onder de achterbumper. De opening is 108 cm breed en de tildrempel slechts 57 cm hoog. De leuning van de brede, uiterst comfortabele voorstoelen in de Talisman Estate zijn voorzien van Cover Carving Technology – een nieuwe, vormvaste maar flexibele, duurzame lichtgewicht schaal. Die zorgt voor 3 cm extra beenruimte achterin en een gewichtsbesparing van één kilo per rugleuning. De in ongelijke delen neerklapbare achterbank is opgebouwd met schuim van uiteenlopende dichtheid en voorzien van een skiluik. De kantelbare hoofdsteunen houden in de laagste positie het zicht naar achter voor de bestuurder vrij.

Speciaal voor Talisman Estate ontwikkelde BOSE® Surround Sound
De Renault Talisman Estate biedt de inzittenden de uitstekende geluidskwaliteit van het optionele BOSE® Surround Sound. BOSE® en Renault hebben vanaf het begin van de ontwikkeling van de Talisman Estate samengewerkt aan een speciaal op dit model afgestemde geluidsinstallatie. Het systeem is volledig aangepast aan het akoestische karakter van de auto, zodat het elke nuance in het geluid natuurgetrouw weergeeft.

Geef een antwoord