Audi

Vernieuwde Audi A3: ook de prijzen zijn nieuw

Audi is deze maand gestart met de voorverkoop van de nieuwe Audi A3. Per direct zijn de verschillende modelvarianten – de 3-deurs, Sportback, Limousine en Cabriolet – al met diverse motoren te bestellen. Afhankelijk per model zijn dat een 1.4 TFSI benzine met 110 kW/150 pk en twee turbodiesels: een 1.6 TDI met 81 kW/110 pk en een 2.0 TDI met 110 kW/150 pk. Diverse motoren komen in aanmerking voor 21 procent bijtelling, in nagenoeg alle gevallen zijn ze ook met een 7-traps S tronic-automaat (met dubbele koppeling) te combineren.

Eind mei volgt tevens de 1.0 TFSI driecilinder turbo benzinemotor met 85 kW/116 pk, die als basismotor de prijslijst aanvoert met een prijs vanaf € 26.050 (Audi A3 3-deurs basic).

Nieuwe uitvoeringen
Tegelijk met de lancering van de vernieuwde Audi A3 zijn de uitvoeringen gewijzigd, in lijn met de overige recent geïntroduceerde Audi-modellen. Dat betekent dat de Audi A3 naast de basic-versie nu twee keuzes biedt: sport en design, beide tegen een meerprijs van € 1.600.

De Audi A3 sport krijgt onder meer een Singleframe grille en sportdiffusor achter, aluminiumaccenten in het interieur, aluminium instaplijsten, verchroomde uitlaatsierstukken, 17 inch lichtmetalen velgen, sportstoelen, een sportonderstel en Audi drive select.

De Audi A3 design onderscheidt zich door zaken als een Singleframe grille en designdiffusor achter, aluminiumoptiek in het interieur, aluminium instaplijsten, verchroomde uitlaatsierstukken, 17 inch lichtmetalen velgen, 3-D optiek titaangrijs inleg, ‘Regatta mono.pur’ stoelbekleding, het lichtpakket en blanke raamlijsten.

Audi virtual cockpit
Aanvullend levert Audi voor de nieuwe A3 vanzelfsprekend ook de complete Pro Line, Pro Line Plus en Pro Line S pakketten, evenals een keur aan individuele opties. Enkele voorbeelden van technologieën die debuteren in de Audi A3 zijn Audi virtual cockpit, Audi Smartphone Interface, Audi phone box en tal van rijassistentiesystemen.

Nu te bestellen, medio juli in Nederland
Audi is gestart met de voorverkoop van een groot aantal uitvoeringen van de nieuwe Audi A3. Eind deze maand wordt ook de Audi A3 1.0 TFSI bestelbaar. Medio juli arriveren de nieuwe modellen bij de Nederlandse dealers.

Vanafprijzen Audi A3 modelprogramma:
Audi A3 3-deurs 1.0 TFSI € 26.050*
Audi A3 Sportback 1.0 TFSI € 27.300*
Audi A3 Limousine 1.0 TFSI € 27.800*
Audi A3 Cabriolet 1.4 TFSI € 35.300*

* In dit bericht vermelde prijzen zijn consumentenadviesprijzen inclusief BPM/BTW, exclusief (advies)kosten rijklaarmaken.

Geef een reactie